Se aşteaptă semnarea contractului cu CJAS şi la spitalul din Hunedoara

04 Nicusor-Stefan-794x529Magdalena Şerban

În funcţie de gradul de ocupare a paturilor, de durata medie de spitalizare, de indicele de complexitate a cazurilor (ICM), anual, fiecare spital primeşte o anumită sumă de bani de la Casa de Sănătate pentru un număr de pacienţi care diferă de la o unitate la alta. Se pare însă că pentru 2016, alocările se lasă aşteptate. Astfel, funcţionalitatea instituţiilor sanitare a rămas în baza unor acte adiţionale lunare.
Termenul pentru aprobarea pachetelor de servicii şi semnarea contractului privind acordarea asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017 a fost stabilit la 1 iulie. În fapt, amânarea intrării în vigoare a noului contract cadru a figurat pe lista solicitărilor organizaţiilor medicilor de familie, nemulţumiţi de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi de remuneraţia primită. De obicei, contractul cu CAS se semna în luna martie a fiecărui an, având aplicabilitate de la 1 aprilie. Faptul că se va parafa în cel mai fericit caz în cursul lunii curente, devenind aplicabil de la 1 iulie, creează unele disfuncţionalităţi.
„Ne aflăm în aceeaşi situaţie ca şi colegii noştri, deci aşteptăm semnarea contractului-cadru. Să nu uităm că anul trecut am realizat servicii medicale lunare de peste 900.000 de lei (spitalizare de zi şi urgenţă), dar am primit până la 500.000 de lei. S-a produs totuşi o uşoară remediere, ţinând cont că pentru mai şi iunie 2015 am primit lunar aproximativ 100.000 de lei în plus. Să sperăm că pentru 2016, valorile vor fi mai bune”, a spus ec. Nicuşor Ştefan (foto), managerul Spitalului Municipal „Dr. A. Simionescu” din Hunedoara.
De amintit că în iulie 2015, unitatea sanitară a fost monitorizată îndeaproape de o comisie a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce conducerea instituţiei medicale hunedorene a purtat negocieri la Deva şi Bucureşti, pe tema nemulţumirii faţă de slaba finanţare a spitalizării de zi. Deoarece multe afecţiuni se pot rezolva pe timpul unei internări de zi şi nu necesită permanenţă, comparativ cu 2014, în 2015 s-a redus numărul spitalizărilor continue, crescând cu acelaşi număr, cele de zi. Acest aspect a generat suspiciune din partea reprezentanţilor CJAS.

2 comentarii la „Se aşteaptă semnarea contractului cu CJAS şi la spitalul din Hunedoara

  • 13 iunie 2016 la 8:10
    Permalink

    da-ti demisia ca ai infugat toti medicii, lasa-l pe bende sa vina inapoi

  • 13 iunie 2016 la 8:17
    Permalink

    Pai manelistul de Nicusor mai este manager la spital?Boboutane încă mai ții acest incompetent?trimiteti-l la cântat. …sau shaormarie. Poate la astea se pricepe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.