Se anunţă concedieri la Primăria Deva

Primarul Devei, Florin Oancea, a anunţat ieri, în conferinţă de presă, că noua organigramă a aparatului administrativ a fost întocmită şi trimisă pentru avizare Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici din Bucureşti. Noua schemă de personal presupune o reducere cu 150 de angajaţi din totalul de 900. De precizat că din totalul salariaţilor, circa 178 de persoane sunt plătite din fonduri guvernamentale.
„Noua organigramă am trimis-o spre avizare la ANFP. Ea poate să fie aprobată în forma pe care am propus-o noi sau poate fi amendată. Organigrama se va reduce cu aproximativ 150 de persoane. Este important un lucru: nu ne interesează persoanele, ci eficienţa unei activităţi. Am constatat că în anumite compartimente sau servicii lucrurile nu merg cum ar trebui”, a afirmat Oancea. Un alt motiv pentru care s-a decis reorganizarea posturilor în aparatul administrativ al Devei a fost reducerea fondului de salarii, care, în prezent se ridică la 10 milioane de euro pe an. Prin reducerea numărului de angajaţi, propusă de executivul Primăriei, s-ar crea o economie de circa 3,3 milioane de euro anual, bani care vor putea fi folosiţi la investiţii, a arătat edilul şef al Devei.
„Fondul de salarii aferent lunii noiembrie 2017 a fost de 3.415.000 de lei, fondul de salarii aferent lunii noiembrie 2016 a fost de 1.773.000 de lei. Această aproape dublare a fondului de salarii provine din două componente: creşterea nivelului salarizării, conform legii, pe de o parte şi din numărul mai mare de angajaţi. La un fond de salarii anual de 10 milioane de euro, am considerat că eu ca primar, nu pot să-mi asum ca în 2018 să plătesc din taxele şi impozitele devenilor într-o proporţie covârşitoare salarii către angajaţi şi să-mi rămână o sumă infimă pentru a putea să rezolvăm problemele cetăţenilor”, a explicat Florin Oancea. Avizul ANFP pe noua organigramă va fi dat în aproximativ 30 de zile, iar pentru a intra în vigoare, va fi supusă aprobării Consiliului local al Devei. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • F bine. Afara cu cei care au fost angajati de betivanul de Mos. Examenele au fost trucate.

  • Daca criteriul este "cei angajati de Mos" si nu competenta, atunci degeaba reduce schema de personal a Primariei.

  • Cu 1000-1500€ Mares te angaja la Primaria Deva fara probleme, iar Mos astepta vreun binefacator sa-i pmateasca consumatoa la Casina pe teraza mort de beat,

  • Pe Laura Sarbu , pe sotul si sora ei si pe Horia Jarnea sa-i pastrati ca asa o sa aveti soarta predecesorilor ...

  • Asa, sa moara si capra vecinului. Tipic mioritic. Eu zic sa-i dea afara pe toti sau sa lucreze cu 500 de lei pe trimestru. La ce ne mai trebuie primarie ? Toata lumea s-a facut judecator si procuror, toti se pricep, inafara de cei care sunt angajati la primarie. Un oras plin de gunoaie umane

Recent Posts

Felicitare Paste

12 minute ago

Felicitare Paste

12 minute ago

Felicitare Paste

12 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

16 minute ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

17 minute ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

18 minute ago