Adresată familiilor din Deva care au obţinut în instanţă anularea autorizaţiei de mediu pentru Complexul Acvatic Aqualand

Stimate doamne, stimaţi domni,

Aţi câştigat o bătălie contra Primăriei Deva şi a SC Aqualand SRL. Sincer, nu mă bucură deloc această situaţie, dar aş fi fost mulţumit dacă aţi fi obţinut acest succes pe cont propriu, nu în urma “parteneriatului” cu o Asociaţie “mercenar specializată în acţionarea în instanţă a diverse companii sau autorităţi publice, pentru solicitarea de daune”.
Îmi permit să vă spun că această bătălie purtată în instanţă, dar şi prin intermediul mass-media aduce mari deservicii cetăţenilor Devei, precum şi turismului. Pentru că turismul este deocamdată unul dintre domeniile care ne asigură vizibilitate în ţară şi peste hotare. De când s-a deschis complexul acvatic, sute, poate chiar mii de turişti români şi străini au venit să se relaxeze în incinta Aqualand. Cu acest prilej, au vizitat şi oraşul. Iar la întoarcerea acasă, impresiile lor pozitive au fost împărtăşite apropiaţilor şi cunoscuţilor care au trecut, la rândul lor, Deva pe lista destinaţiilor care merită să fie vizitate.
Aşadar, domnilor, aţi câştigat o bătălie, dar nu şi războiul! Baza acvatică a fost ridicată în urma unei investiţii majore, o parte din bani sunt ai devenilor, şi nu neg că a fost proiectată şi construită cu deficienţe. Important este să remediem aceste neajunsuri, să găsim soluţii tehnice pentru corectarea lor, nu să recurgem la măsuri extreme.
Complexul Aqualand nu se va închide. Chiar dacă motorul de cogenerare care producea energie electrică, o parte vândută în sistemul naţional, dar şi energie termică, a fost oprit. Sperăm noi că doar temporar. Există un proiect care se va finaliza în toamnă, care prevede retehnologizarea acestei staţii de producere a energiei, montarea de filtre speciale şi panouri antifonice în jurul ei, dar şi a unui covor de cauciuc sub motoare pentru înlăturarea trepidaţiilor. Sperăm că autorităţile de mediu vor fi  alături de noi şi vom obţine toate avizele necesare pentru repornirea staţiei de cogenerare. Ne dorim ca acest complex să fie o sursă de venit pentru bugetul municipiului, şi nu una de cheltuieli care să-i împovăreze şi mai mult pe locuitorii oraşului nostru.
În cele din urmă, războiul va fi câştigat de către deveni!

Cu stimă,
Petru Mărginean,
primar şi cetăţean al municipiului Deva

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Felicitari domnule marginean(nu meritati majusculele) !!!

    Este o premiera sa treci de la o extrema la alta. Din pozitie de vesnic "perdant"al alegerilor locale, dupa ce ati cistigat primaria, cu un succes "ametitor" sa va intoarceti , impotriva celor care "v-au ales"!!??
    Se duce PC-ul de ripa, pe urmele lui FELIX si cautati scuze...???
    :)

  • Este rusinoasa aceasta scrisoare; este rusinoasa lupta pe care o duceti cu cetatenii din cauza hotiilor administratiei locale Deva.
    Dece nu faceti un schimb de locuinta cu cineva afectat de acele vibratii? E usor sa fii darnic cand e vorba de durerea altcuiva.
    Ce vina au cei pe care sunteti suparat ca o administratie corupta le-a construit in ograda un obiectiv fara sa tina cont de normele legale (sa nu mai vorbim de cele de bun simt). Dece asmutiti oprobiul public asupra lor (din cauza lor nu aveti unde sa va duceti copii la strand - patetic si dezgustator). Nu, nu e din cauza lor, e din cauza (repet) vechii administratii. De acolo vor trebui recuperati banii dati, nu de la bugetul local (care e compus din impozitele platite de mine).

  • Si totusi, domnule primar, nu am inteles exact, cine a incalcat legea? Nu cumva institutia pe care o reprezentati?? Si pentru ca raspunsul este pozitiv, cum puteti acum sa aruncati responsabilitatea pe umerii celor care au avut coloana vertebrala si au solicitat ca prin intermediul justitiei sa se faca dreptate. Cine a cheltuit banii devenilor? Oare nu dumneavoastra? A apela la justitie este condamnabil? Nimeni nu a cerut despagubiri, asta este adevarul si poate fi verificat, asa ca nu dezinformati cetatenii. Dar ar trebui sa se ceara, atat pentru discomfortul pe care l-ati creat celor care locuiesc in zona, cat si pentru aceasta scrisoare deschisa .... neadevarului.

  • Oamenii au castigat batalia pentru ca au avut dreptate. Se pare ca primarul nu da doi bani pe oameni, pe dreptul oamenilor de a se adresa instantei si pe dreptatea lor.
    Cam asta inteleg politrucii nostri prin democratie si stat de drept! Trist. Nu il intereseaza conditiile pe care acei oameni erau obligati sa le suporte datorita unor lucrari de proasta calitate, facuta chiar pe banii lor. Nu il intereseaza cine trebuia sa raspunda pentru aceste nereguli. Il deranjeaza ca oamenii si-au cerut dreptatea pe care o aveau. Daca il interesa acei oameni, oprea acel motor termic de la preluarea mandatului si il inlocuia temporar (pana rezolva problema) cu alta sursa de energie termica, pentru ca solutii sunt multe, dar politrucii nu le stiu, iar pe langa ei sunt tot politruci, niciun specialist.
    In opinia mea un om care vede in acest fel lucrurile nu are ce cauta in functia de primar.

  • Mult stimate si iubite,tov.primar,
    In ,,DEX" (cred ca stiti ce este) se spune ca:Razboiul este un fenomen social-istoric complex,constand din lupta armata intre diferite grupuri,etc.
    Stim ca pe teritoriul muncipiului ce cu onoare il conduceti
    nu a fost razboi,nu s-a tras nici un foc de arma si nu au fost inre-
    gistrate victime sau pregatiti un razboi cu trupe trimise de Felix?!
    Cu parere de rau va anuntam ca atunci cand acest razboi va fi castigat de cine credeti,dvs.nu veti fi mai ales primar.In targ se stie f.bine ca sustinerea dvs.din partea USL-ului a scazut mult.
    Nu este nimeni impotriva functionarii Aqualandului,era o necesitate
    care putea fi construita in alta locatie,sau daca s-a construit unde este acuma trebuia respectat proiectul initial.Stiti si dvs.cat
    si tov.Faur ca grupul tehnic era prevazut sa fie construit la sub- sol,dar nu s-a respectat proiectul.Cogenerarea functioneaza si acum
    tocmai pt.a sfida pe locuitorii din jur si este pusa in functiune la capacitatea maxima incepand cu ora 4 a.m.Se sfideaza astfel si hota-
    rarea irevocabila si definitiva a Curtii de Apel de la Alba Iulia
    care a dispus incetarea actvitatii statiei de cogenerare.Singura au-
    toritate care a respectat hotararea judecatoreasca a fost Garda de
    mediu a judetului care a dat amenda de 30.000 Ron pt. SC Aqualand.
    Tov.primar in toamna carui cincinal veti termina efectuarea masuri-
    lor propuse pt rezolvarea situatiei existente si de ce nu respectati
    hotararea Curtii de Apel din Alba Iulia ???
    Prin exemplul pe care-l dati indemnati la nerespectarea si sfidarea
    hotararilor judecatoresti ?

  • D-le, cu cine duci tu razboaie, cu oamenii care te-au ales? Pai tu ar trebui sa fi in slujba cetatenilor, a tuturor cetatenilor, nu sa ii ameninti. Si o sa te mai aleaga devenii? Vai, vai, USL a luat-o razna.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago