Şcolarii din Crişcior nu vor suferi de frig

04 Ovidiu Furdui  Criscior0499În această perioadă, primarii hunedoreni se dau peste cap să facă rost de lemne, pentru a asigura căldura în sezonul rece, atât în instituţia primăriei, cât şi în căminele culturale şi şcolile de pe raza administrativ-teritorială păstorită de fiecare. Începând cu această iarnă, la Crişcior, unele lucruri se vor schimba în bine.
„Şcoala primară şi cea gimnazială din Crişcior au necesarul de lemne asigurat deja. Pentru liceu, am adus o parte din lemnul pentru iarnă, însă, vrem ca în perioada următoare, să înlocuim vechea centrală de aici, cu una nouă. Cea veche consuma undeva la 250.000 de lei în fiecare sezon rece, pentru combustibil. Doar montând una pe bază de lemne, vom putea reduce costurile la 50.000 de lei. Pentru şcoala gimnazială, există încălzire separată, pe lemn, şi consumă undeva la 10.000 de lei pe iarnă, însă problema cea mare era la liceu. Mai este şcoala primară din Zdrapţi, pentru care avem asigurat necesarul de lemne, dar şi pentru grădiniţa din satul-centru”, declară Ovidiu Furdui (foto), primarul comunei Crişcior.
Necazul mare al edilului este însă legat de subvenţiile pentru căldură, circa 300 de familii de la blocuri storcând din bugetul local undeva la 200.000 de lei.  „Sunt familii cu probleme financiare mari. An de an, întâmpinăm aceste neajunsuri. Comuna este foarte mare, numai iluminatul public ajunge la 20.000 de lei, lunar, iar abonamentele profesorilor de la liceu ating 150.000 de lei anual. La acestea se adaugă bursele, subvenţiile cetăţenilor şi câte şi mai câte. N-avem ce face, trebuie să ne descurcăm şi să le rezolvăm pe toate, ca oamenii să fie mulţumiţi”, arată primarul din Crişcior. (M. Şerban)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.