Şcoala cu prezenţă fizică la Râu de Mori

Magdalena Şerban

Potrivit datelor oficiale, la nivel naţional peste două milioane de copii şi elevi urmează cursurile în cadrul instituţiilor de învăţământ private şi de stat, iar peste 700.000 le parcurg în mediul online. Bineînţeles, statis­tica este în dinamică, în funcţie de rata de infectare. La Râu de Mori, prezenţa în bănci se face fără probleme.
„Ne-am adaptat cerinţelor actuale, iar pentru a respecta normele de distanţare, am mutat două clase de la şcoala gimnazială din satul principal la unitatea primară din Ostrov. Astfel, reuşim să nu aglomerăm copiii şi cadrele didactice. Şcoala din Ostrov este un edificiu nou construit şi dat în circuit anul trecut, beneficiind de condiţii potrivit nor­ma­tivelor europene, deci moderne. Microbuzele şcolare fac mai multe drumuri, dar nu avem situaţii în care un copil să fie nevoit să plece de acasă în prima rundă, de la 6 sau cine ştie ce oră matinală. Pentru a nu le creea dis­con­fort, indiferent că vorbim de ora plecării sau a întoarcerii acasă, cadrele didactice au fost foarte deschise, aducând unele schimbări în program, ca de exemplu începerea orelor de la 9. Bineînţeles, nu în toate cazurile. Ins­pec­toratul Şcolar a asigurat măşti de protecţie, încă mai există rezerve, iar acum, în urma unei circulare primite referitor la necesar, am solicitat sprijin de la Consiliul Judeţean Hu­ne­doara. De asemenea, aşteptăm să se fi­na­lizeze verificarea documentaţiei în baza căreia am accesat Programul Operaţional Competitivitate – POC pentru achiziţionarea de tablete electronice, table interactive şi lap­to­puri, totul din bani europeni nerambursabili. Legat de semnal, există fluctuaţii doar în cazul unei anumite reţele de telefonie mobilă, fiind afectată aria de acoperire şi în ce priveşte Internetul. În rest, nu se poate vorbi de lipsa posibilităţii de comunicare“, arată Flaviu Dilertea (foto) primarul comunei Râu de Mori.
Acesta este de părere că, indiferent de mo­dul în care se realizează procesul de învăţare, cine e pus pe studiu nu se va opri din apro­fundarea cunoştinţelor, elevii silitori ştiind că efortul rămâne acelaşi, fie că se depune online, fie offline. „Le urez succes şi vreau să cred că se va înregistra performanţă la orice nivel. Educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor le transmit un gând bun şi le doresc mult spor în activitate“, mai spune primarul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

16 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

16 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

16 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

16 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

18 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

18 ore ago