Schimbarea viceprimarului Florin Oancea, „aparent legalã”

Nicolle Ebner

Hotărârea Consiliului Local Deva privind schimbarea din funcţie a viceprimarului Florin Oancea (foto) este, aparent, legală, afirmă prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi.

Hotărâre atacată în instanţă

„La prima analiză, Hotărârea Consiliului Local (HCL) Deva privind destituirea viceprimarului Florin Oancea din funcţie este, aparent, legală. Dar mai avem încă timp de analiză, până la elaborarea unui aviz de legalitate definitiv”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Prin urmare, noul viceprimar al municipiului Deva, Corina Oprişiu (PDL), nu-şi poate începe activitatea, până când HCL prin care a fost schimbat Oancea nu primeşte avizul de legalitate. Fostul viceprimar nu a mai aşteptat hotărârea prefecturii şi a atacat, ieri, în instanţa de Contencios Administrativ, HCL prin care a fost schimbat. „Astăzi (n.r.-ieri) am acţionat în instanţă hotărârea, pentru că motivele invocate de primar sunt mai mult decât puerile, iar cei din «lotul abatorul» (n.r.: Oancea spune că decizia schimbării lui a fost luată în abatorul societăţii Agrocompany) au căzut în plasa primarului Mircia Muntean. În viaţă, fiecare om plăteşte, mai devreme sau mai târziu, consecinţele propriilor fapte. Acest lucru este valabil şi pentru consilierii liberali vânzători”, declară Oancea, convins că instanţa îi va da dreptate.

În urma scandalului de vineri-9 aprilie-, când a fost schimbat din funcţia de viceprimar al municipiului Deva, cu „ajutorul” propriilor colegi de partid, Florin Oancea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Deva. După o săptămână, Florin Oancea a renunţat şi la postul din Biroul Politic Judeţean (BPJ) PNL Hunedoara, deranjat de faptul că nu a fost apărat corect de către colegii şi conducerea BPJ-PNL Hunedoara.

5 comentarii la „Schimbarea viceprimarului Florin Oancea, „aparent legalã””

  1. Ei, domnilor eu v-am spus demulte ori ca MIM, adica Mircea Ioan Molotv are grave carente de caracter. Fara Florin Oancea nu il putea inlatura pe Mircia Munteanu din fruntea organizatiei judetene a PNL. Probabil ca la Bucuresti a fost urecheat ca BPC nu vrea sapiarda un primar de municipiu. Crin Antonescu l-a luat in echipa sa. MIM trebuie sa il sacrifice pe Oancea si el insusi spune ca acesta nu ii raspunde la telefon. MIM s-a vazut cu sacii in caruta si nu a ezitat sa se dezica de Florin Oancea, cosiderandu-l la modul leninist ca tovaras vremelnic de drum. Caracterul lui MIM e direct proportional cu inaltimea lui. Aviz amatorilor.

  2. toti care fac echipa cu MOLOTZ vor primii ce a primit OANCEA .Sint curios cine este urmatorul din PNL pe lista lui MOLOTZ

  3. D-ul prefect Attila Dezsi care este de formatie jurist cred ca se joaca putin cu cuvintele afirmand textual : ” la o prima analiza Hotararea de consiliu prin care a fost destituit Florin Oancea este aparent legala ” . Asta cam asa s-ar traduce : tipa X este aparent gravida . Pai cum vine asta , ori este gravida ori nu este . Deci D-le Prefect Dezsi asa este si afirmatia d-vs. Ori este legala si atunci o validati ori nu este legala hotararea lui M.Muntean si atunci o respingeti . Cred totusi ca o cam dati pe dupa cires si nu vreti sa va pronuntati direct si clar sa nu ii suparati pe colegii de guvernare de la PDL . Am drepatate ?

  4. Pina cind domnul Dezsi se mai gindeste, Molotu i-a luat-o inainte,a sacrificat noua pentru unu, asta asa ca sa arate ce poate, numai ca asta s-ar putea sa il coste foarte scump, daca nu acum nu peste multa vreme.Nu de Oancea il doare pe el sau de cei noua propusi a fi dati afara, ci de faptul ca vrea sa controleze tot pina in 2012, dupa care va fi din nou mic asa cum a fost dintotdeauna si va putea sa-si numere tot ce a agonisit. Munteanu ii cam strica socotelile acum, trebuie eliminat cu orice pret, asta este problema lui, pionul Oancea nu mai este util, acum cei din jurul lui Mircia trebuie eliminati, apoi urmeaza si el. Credeti ca-i pasa decei din jurul lui, de PNL sau de alegatorii care au crezut in el? Nici vorba, conteaza doar ce mai poate apuca in timpul ramas si ce poate incapea in singurul organ care il are mare:Mina.

  5. ma ingrozesc cand vad cat sunt de preocupati toti de problemele devenilor (d-nilor lasati ciolanul, ca veti da socoteala pentru asta!)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.