Categories: Sport

Scenarii şi suspiciuni pentru „finala” fotbalului judeţean

Ciprian Marinuţ

Lupta în trei pentru titlul de campioană judeţeană în care sunt implicate, la egalitate de puncte, Universitatea Petroşani, Minerul Uricani şi Retezatul Haţeg, se va încheia în ultima etapă a Ligii a IV-a programată azi, de la ora 18.00. Suspansul şi imprevizibilul ce a caracterizat acest duel în ultima vreme a născut scenarii şi suspiciuni referitoare la posibile jocuri de culise, care susţin că, în nici un caz, titlul nu va reveni grupării din Petroşani.

Care pe care, dar indirect
Aflate la egalitate de puncte înaintea ultimei etape, Universitatea Petroşani, Minerul Uricani şi Retezatul Haţeg se vor duela pentru câştigarea Ligii a IV-a Hunedoara şi pentru participarea la barajul de promovare în eşalonul al treilea. Meciurile decisive se vor susţine însă în faţa unor adversari diferiţi şi toate vor fi în deplasare. Lupta se dă, în principal, între Universitatea Petroşani şi Minerul Uricani, în timp ce Retezatul Haţeg are nevoie ca ambele sale rivale să obţină un rezultat mai slab decât ea în ultima etapă. În cazul în care toate obţin acelaşi rezultat (victorie, egal sau înfrângere), Universitatea câştigă Liga a IV-a pentru că stă cel mai bine în clasamentul făcut între cele trei în urma rezultatelor directe. În schimb, dacă Retezatul Haţeg obţine un rezultat mai slab decât cele două, iar acestea au acelaşi număr de puncte în ultima rundă, Minerul Uricani se impune datorită rezultatelor directe mai bune contra Universităţii. Cea mai dezavantajată pare să fie trupa din Haţeg, care trebuie să obţină un rezultat net superior celor două rivale în meciurile de azi. În ultima rundă, Universitatea Petroşani va juca la Orăştie, cu  Dacia, Minerul o va înfrunta, în deplasare, pe cea mai experimentată şi matură formaţie din judeţ, Aurul Brad, iar Retezatul Haţeg va evolua pe terenul celor de la Inter Petrila, o echipă imprevizibilă cu multe personalităţi pe teren. Pentru edificare, iată şi rezultatele directe între cele trei combatante: Minerul Uricani – U. Petroşani 3-1 (în etapa 28); Retezatul Haţeg – Minerul Uricani 3-1 (etapa 25); U. Petroşani – Retezatul Haţeg 3-0 (la masa verde, etapa 24); U. Petroşani – Minerul Uricani 1-1 (etapa 11); Minerul Uricani – Retezatul Haţeg 2-0 (etapa 8); Retezatul Haţeg – U. Petroşani 0-3 (etapa 7).

Interzis studenţilor
Surse neoficiale de la cluburi din Liga a IV-a susţin că lupta se va da şi în culise, iar victimă sigură va fi Universitatea Petroşani. Dacă Universitatea şi Minerul vor conduce în meciurile pe care le susţin, cei de la Retezatul vor face pasul înapoi, pentru că la egalitate de puncte în doi (Universitatea vs. Minerul), va câştiga Minerul. Jocurile sunt făcute în aşa fel, încât studenţii să fie scoşi din cursă”, au spus sursele. Ce va fi însă, vom vedea, azi de la ora 18.00.
AJF Hunedoara a fost nevoită să devanseze finalul de sezon în Liga a IV-a cu trei zile. Astfel că partidele se vor juca, astăzi, de la ora 18:00, în loc de sâmbătă, 8 iunie. Hotărârea forului fotbalistic judeţean a fost impusă de solicitarea FRF, ca fiecare asociaţie din ţară să comunice câştigătoarea campionatului judeţean cel târziu până în data de 6 iunie.
Programul complet al etapei a XXXIV-a (ultima): CFR Simeria – Metalul Crişcior; Inter Petrila – Retezatul Haţeg; Aurul Certej – Hercules Lupeni; Victoria Călan – Gloria Geoagiu; Dacia Orăştie – „U” Petroşani; Aurul Brad – Minerul Uricani; Clubul Jiul Petroşani – CS Vulcan 0-3 (la masa verde); Şoimul Băiţa – Retezatul Râu de Mori 3-0 (la masa verde); CS Ghelari – Zarandul Crişcior 3-0 (la masa verde).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago