Scandalul de la Spitalul din Hunedoara, tranşat în instanţă

Sorina Popa

Dispoziţia primarului municipiului Hunedoara, prin care a fost schimbat din funcţie managerul spitalului din localitate, dar şi comitetul director, nu a îndeplinit condiţiile legii, a declarat Dan Terteci, directorul Cancelariei prefectului, ieri, într-o conferinţă de presă.

„Nu s-a respectat procedura”
De asemenea, Terteci a mai afirmat că şi hotărârea Consiliului Local Hunedoara prin care au fost înlocuiţi membri ai Consiliului de Administraţie de la unitatea medicală nu este legală. În ambele cazuri, prefectul Sorin Vasilescu a solicitat reanalizarea documentelor, în caz contrar, prefectura fiind nevoită să le atace în contencios administrativ.
„Pentru că autorităţile locale nu se subordonează prefecturii, noi am făcut o recomandare, de reanalizare atât a dispoziţiei respective a primarului Hunedoarei, cât şi a Hotărârii de consiliu local nr. 75 din 2013. S-au constatat abateri de proceduri. De exemplu, în cazul dispoziţiei primarului privind demiterea întregii conduceri a spitalului, nu este legal ca el să schimbe întreg comitetul director. În cazul HCL nr. 75/2013, nu a fost vot secret”, a declarat Dan Terteci, directorul Cancelariei prefectului, lucru arătat, ulterior, şi într-un comunicat de presă, semnat – nu de prefect !? – ci de şeful său de cancelarie şi de purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„Nu am cadru legal să-l repun pe Bende pe funcţie”
Contactat, primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, a afirmat că i-a trimis prefectului o adresă, prin care îi arată că nu are dreptate în solicitarea sa de reanalizare a dispoziţiei de schimbare a conducerii spitalului din Hunedoara. „I-am trimis o adresă prefectului, arătând că, potrivit Legii nr. 95, a Sănătăţii, art. 186, aliniatul 9, litera f, primarul are dreptul să demită întreg consiliul director al spitalului. Nu pot să revoc dispoziţia dată, pentru că, după ce am numit noua conducere la unitatea medicală, aceasta a semnat decizii, contracte, adică dispoziţia şi-a făcut efectul. Nu am cadru legal să-l repun pe funcţia de manager pe Barna Bende. Ca atare, să lăsăm instanţa de contencios administrativ să decidă în această situaţie”, a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

6 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

6 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

6 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

6 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

6 ore ago

Tentativă de omor în municipiul Vulcan

Scenele șocante au avut loc du­minică noaptea, în fața unui club din centrul municipiului Vulcan.…

6 ore ago