Categories: Actualitate

Şase ani jumate de puşcărie, pentru bărbatul care şi-a ucis mama în bătaie

Natalia Bumbac

Ieri, Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul în care Ioan Crăciunean (foto), în vârstă de 58 de ani, din municipiul Hunedoara, este acuzat că şi-a omorât în bătaie propria mamă.
„Inculpatul a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea anumitor drepturi civile pentru infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Din pedeapsa aplicată i-a fost scăzută perioada petrecută în arest preventiv, respectiv 26 ianuarie 2016 – 9 mai 2016, măsura arestului preventiv fiindu-i menţinută. Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, împotriva acesteia se poate depune apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a informat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Reamintim cititorilor că la începutul lunii ianuarie, în 9 ianuarie, Ioan Crăciunean, beat fiind, şi-a snopit mama în bătaie. Acesta a lovit-o cu pumnii şi picioarele, provocându-i leziuni, în urma cărora femeia a decedat, după două săptămâni în care a zăcut pe patul de spital. Potrivit comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, moartea a fost violentă şi există legătură de cauzalitate între leziunile traumatice care s-au putut produce la data de 9 ianuarie 2016 prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între planuri dure. Ioan Crăciunean nu şi-a recunoscut fapta atunci când a fost audiat de procurori, deşi în anchetă existau probe solide împotriva sa, inclusiv expertiza medico-legală a condus la concluzia că moartea femeii a fost provocată de loviturile violente.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago