Categories: Actualitate

Şapte la sută din unităţile şcolare din judeţ n-au primit autorizaţia sanitară

Anul şcolar va începe în mai puţin de trei săptămâni şi şapte la sută din unităţile de învăţământ din judeţ nu sunt încă pregătite pentru primirea elevilor.
O comisie formată din reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi ai Direcţiei de Sănătate Publică a controlat toate unităţile de învăţământ hunedorene şi în urma verificărilor, rezultatele nu sunt mult schimbate faţă de anul trecut, chiar dacă au mai scăzut cu un procent faţă de 2012.  Potrivit Marianei Pâncotan, directorul executiv al DSP Hunedoara, dintr-un total de 322 de unităţi, 14 şcoli şi 10 grădiniţe au fost găsite cu nereguli, problemele fiind aceleaşi ca în fiecare an: unele duc lipsă de apă curentă, altele nu au curte de joacă sau nu este împrejmuită, grupul sanitar se află în curte sau este la comun cu cadrele didactice, sunt necesare reparaţii la clădiri, nu se poate asigura căldura şi lista poate continua.
Cei găsiţi cu probleme mai au totuşi câteva zile pentru a remedia problemele şi pentru a primi autorizaţia de funcţionare. Comisia se va reuni în 1 septembrie şi va merge din nou în control, pentru a vedea câte din neregulile constatate s-au remediat. (L. Goangă)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Felicitare Florii

37 de minute ago

Felicitare Florii

39 de minute ago

Felicitare Florii

39 de minute ago

Felicitare Florii

41 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

42 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

42 de minute ago