Sanatoriul din Brad, în linie dreaptă pentru o nouă acreditare

17 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Magdalena Şerban

Conducerea Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad pregăteşte instituţia medicală pentru procedura de reacreditare, aici realizându-se mai multe reparaţii şi reabilitări menite să sporească nivelul de confort oferit pacienţilor.

„În această perioadă au loc reamenajarea şi igienizarea unor spaţii, precum şi lucrări de reabilitare a clădirii. Am achiziţionat aparatură nouă pentru laborator (analizor automat hematologie şi analizor automat biochimie), s-a început reamenajarea farmaciei din cadrul unităţii prin achiziţionarea de mobilier specific, respectiv s-a trecut la igienizarea spaţiului, am demarat reautorizarea PSI (certifică faptul ca instituţia are implementate măsurile legale privind securitatea la incendiu), lucrări de hidroizolaţie, de acoperire a teraselor şi de refacere a unor tencuieli. Tot pentru acreditare avem în vedere actualizarea şi completarea formularisticii şi o serie de alte activităţi aşa cum sunt protecţia datelor pacienţilor etc. Tot ce am enumerat se implementează din bani alocaţi de Consiliul Judeţean Hunedoara, în subordinea căruia ne aflăm, dar şi din bugetul propriu. Autorităţile judeţene ne sprijină la acest capitol cu suma de 200.000 de lei. Bineînţeles, pentru acreditare avem nevoie de circa 60.000 de lei, atât cât constituie taxa. Noi am fost acreditaţi, dar trebuie să ne reacredităm o dată la cinci ani, conform prevederilor legale”, a afirmat medicul primar pneumolog Marcel Iosif Cârjea (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad.
De altfel, trebuie precizat că nici un spital nu poate beneficia de contract cu Casa de Sănătate dacă nu este acreditat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Laurenţiu Nistor, la depunerea candidaturii pentru şefia Consiliului Judeţean: Vom învinge!

Deputatul Laurenţiu Nistor şi-a depus ieri, luni, candidatura, din partea PSD, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, el...

Bolnavii Covid vor fi evaluaţi la spitalul din Simeria

Spitalul General CF din Simeria a fost declarat unitate Covid în judeţ, singura, de altfel, alte şase spitale fiind suport...

În sfârşit, programări online la Finanţele Publice!

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara anunţă că a devenit operaţional serviciul de programări online pentru contribuabili.

Închide