Sucul proaspăt de portocale

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Pentru că tot am vorbit de lipsa totală a sănătăţii dintr-o mulţime de produse, în special de origine animală, astăzi vă prezint efectele binefăcătoare ale sucului de portocale, care, dacă ar fi consumat zilnic, ne-ar aduce un real folos sănătăţii.
Sucul de portocale are proprietăţi antiinflamatorii datorită prezenţei a două substanţe care pot reduce inflamaţia şi durerea de la nivelul articulaţiilor. Se ştie de altfel că alimentele bogate în vitamina C ajută sistemul imunitar în lupta cu bolile. Fiind bogat în fier, este foarte indicat  persoanelor cu anemie feriprivă. Dacă vă întrebaţi de ce suc de portocale şi nu portocale, există un răspuns simplu: pentru un pahar de suc de 250 de ml aveţi nevoie de cel puţin cinci portocale medii, ceea ce cu siguranţă nu veţi consuma la o masă. Deci, cantitatea de substanţe benefice e direct proporţională cu cantitatea de portocale stoarse pentru suc. În urma ultimelor studii s-a descoperit că sucul de portocale consumat frecvent, prin conţinutul de vitamina C, are capacitatea de a ne proteja de Helicobacter pylori (bacteria la modă care provoacă ulcerul peptic). Mai există multe beneficii, printre care potasiul şi magneziul, care sunt foarte importante pentru o tensiune arterială normală. Deci, nu aveţi decât de câştigat dacă introduceţi sucul proaspăt de portocale în alimentaţie.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare