Salvital, cu buget şi proiecte

28 aprilie 2021 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, Asociaţia Salvital şi-a adoptat bugetul de venituri-cheltuieli şi proiectul programelor de activităţi pentru anul 2021. Petru Măr­ginean, preşedintele Asociaţiei Salvital, a prezentat succint activitatea desfăşurată de la recenta modificare de statut şi până în prezent, precum şi intenţiile de dezvoltare pentru anul 2021. Membrii prezenţi la şe­dinţa Adunării Generale au aprobat în una­nimitate toate punctele înscrise pe ordinea de zi.

De ani buni nu au fost la medic
Preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nis­tor, susţinător al proiectului pilot de tele­me­dicină rurală şi teleconsultaţii, a apreciat acţiunea organizată săptămâna trecută de Salvital la Lunca Cernii, judeţul Hunedoara fiind deschizător de drumuri în acest do­meniu.
„Paramedicii care au rămas la Salvital sunt bine pregătiţi şi implicaţi în ceea ce fac. Am fost plăcut impresionat de activitatea des­făşurată la Lunca Cernii. Aproape o întreagă policlinică a fost acolo, pentru oameni. Sunt locuitori care nu au mai ajuns la medic şi de 15 ani. Nu au medic în comună, pentru că medicina de familie nu mai este atractivă în zonele rurale îndepărtate. Sperăm să ob­ţinem şi susţinerea altor primării pentru ceea ce dorim să facem în judeţul Hunedoara în privinţa dezvoltării asistenţei medicale”, a de­clarat Laurenţiu Nistor.
Membrii Asociaţiei au mai aprobat pro­gra­mul anual al achiziţiilor publice pentru anul 2021 şi depunerea de către Salvital a ce­rerii de acordare a statutului de utilitate publică.
Totodată, a fost anunţat calendarul acţiu­nilor pentru luna mai: în data de 7 mai, pa­ra­medicii Salvital vor fi prezenţi în comuna Sălaşu de Sus, iar în data de 21 mai la Vul­can şi Uricani, unde vor verifica starea de să­nă­tate a locuitorilor şi vor transmite în timp real datele către medicii specialişti, prin in­termediul platformei digitale.
În prezent, Asociaţia Salvital numără 37 de membri, din rândul cărora fac parte Consiliul Judeţean Hunedoara şi o serie de primării de oraşe şi comune.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  nu se mai inchide odata mizeria asta de asociatie, numai ca sa aiba limbricul ala post

 2. un cetățean suspicios spune:

  1.Medicina (telemedicina) se practică de către medici, asistente, infirmiere etc, nu de către paramedicii și politicienii rămași fără obiectul muncii.
  2.Dacă paramedicii erau ,,bine pregătiți”, acum activau la SMURD (MAI-ISU); domnul președinte Nistor este competent în a face aprecieri în domeniu, sau e o altă manipulare în tentativa de a cauționa o cauză pierdută ?
  4.Domnul doctor Demeter se simte comod în această situație ?
  3.Casa de Asigurări de Sănătate și Curtea de Conturi ce părere au ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A funcţionat o săptămână şi se închide

În timpul Sărbătorilor de Paşte, în zilele de 1, 2 şi 3 mai, Centrul de vaccinare din maşină, amenajat în...

Turneul de la Wimbledon renunţă la tradiţii

Turneul de tenis de la Wimbledon a re­nunţat la una din tradiţiile sale şi, începând cu 2022 va programa partide...

Mişcări în organizarea Campionatului European de Fotbal

UEFA va autoriza echipele naţionale să aibă loturi de 26 de jucători la EURO 2020, în locul obişnuitei liste cu...

Închide