Salvatorii minieri şi de suprafaţă din România au concurat la Petroşani

27 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

La sediul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră Insemex Petroşani s-a desfăşurat cea de-a XII-a ediţie a Concursului Naţional de Salvare Minieră şi de Suprafaţă, organizat de Asociaţia Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă din România – ASMS, membră a Organismului Internaţional de Salvare Minieră – IMRB. Acţiunea a fost cu atât mai specială cu cât institutul din Valea Jiului a aniversat şapte decenii de existenţă.

Cuvântul de deschidere a aparţinut preşedintelui ASMS şi director general al Insemex Petroşani, dr. ing. George Artur Găman, şi dr. ing. Nicolae Voinoiu, preşedinte de onoare al ASMS şi director al Direcţiei Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul Inspecţiei Muncii. Prima zi a concursului a fost dedicată activităţilor de intervenţie şi salvare pentru subteran, în competiţie înscriindu-se cinci echipe de salvatori: Mina Lonea, Mina Livezeni, Mina Vulcan şi Mina Lupeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara şi echipa salvatorilor din cadrul Societăţii Naţionale a Sării – Salina Praid. Traseul abordat a însemnat un scenariu complex de intervenţie şi salvare, astfel încât dovedirea abilităţilor să asigure o departajare concludentă. Cea de-a doua zi a fost rezervată secţiunii de salvare de suprafaţă, la start fiind prezente opt echipe de salvatori. Patru dintre acestea aparţin de Complexul Energetic Oltenia, Electrocentrale Craiova II, Electrocentrale Işalniţa, Electrocentrale Rovinari şi Electrocentrale Turceni. Celelalte echipe au fost de la Metrorex Bucureşti, Falck Fire Services – OMV Petrobrazi Ploieşti, Fireproof Team – Petrotel Lukoil Ploieşti şi Liberty Galaţi.
La final, locul I la secţiunea de salvare subterană a fost obţinut de Mina Lonea, podiumul fiind completat de Salina Praid – Locul II şi Mina Lupeni – Locul III. La secţiunea de salvare de suprafaţă, locul I a fost adjudecat de Fireproof Team Ploieşti – Petrotel Lukoil, locul secund le-a parvenit celor de la Metrorex Bucureşti, locul III a fost câştigat de Falck Fire Services – OMV Petrobrazi Ploieşti.
„Îi felicit pe toţi participanţii şi salut victoria câştigătorilor. Încă este nevoie de salvatori profesionişti în România, care să facă faţă celor mai grele condiţii pe care această ramură de activitate ni le impune în situaţii-limită. Ţinând cont de contextul aniversar, profit de ocazie pentru a le ura colegilor mei mult succes în activitatea de cercetare şi să-i asigur de toată preţuirea mea pentru rezultatele excepţionale obţinute în cadrul câmpului muncii şi dovedite prin numeroasele premii şi distincţii cu care au fost recompensaţi de-a lungul timpului pentru invenţiile menite să salveze vieţi omeneşti. La Mulţi Ani, Insemex!“, a afirmat dr. ing. Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste şase ani de puşcărie, pentru dublă tâlhărie

Deveanul de 22 de ani care a urmărit şi bătut un bătrân de 74 de ani, pentru a-l tâlhări, a...

Tânărul din Vulcan acuzat de viol asupra unei fetiţe de 4 ani, trimis în judecată

Alin Danciu, tânărul din Vulcan arestat în Arad, este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de viol în formă continuată,...

Agenţi de pază bătăuşi reţinuţi de poliţiştii hunedoreni

Patru hunedoreni au fost reţinuţi de poliţişti, doi dintre ei fiind agenţi de pază. Aceştia sunt acuzaţi că au snopit...

Închide