Categories: ActualitateFlash

Salvamontiştii şi un elicopter SMURD puşi pe drumuri de un apel fals

Două echipaje ale Salvamont Hunedoara şi Alba, jandarmi montani şi un elicopter SMURD au fost puşi pe drumuri degeaba de un apel fals la 112. Un bărbat a anunţat duminică la prânz că prietenul său de 22 de ani a fost muşcat de un urs pe Vârful Steaua din Masivul Şureanu, chiar la graniţa dintre judeţele Alba şi Hunedoara.
După ce a spus că amicul său a fost muşcat de urs, apelul s-a întrerupt iar echipele de intervenţie nu au mai putut lua legătura cu persoana de la celălalt capăt al firului. Imediat au pornit în căutarea celui rănit şi după mai bine de patru ore cât a durat drumul şi căutarea presupusei victime, s-a decis oprirea căutărilor deoarece şi-au dat seama că este vorba doar despre o alarmă falsă. Salvatorii au constatat că în zona respectivă nu este semnal de telefonie mobilă, iar numele celor două persoane care au cerut ajutor nu corespundeau cu elementele din bazele de date existente. De asemenea, apelul fals a fost efectuat de pe o cartelă Prepay.
„Nu am mai avut astfel de cazuri până acum, a fost o premieră pentru noi. O situaţie de genul acesta este destul de gravă întrucât apare hemoragie abundentă şi victima trebuie preluată în cel mai scurt timp. Anul trecut am fost solicitaţi pentru salvarea unui cioban muşcat de urs, dar atunci totul a fost real. Pe tot parcursul intervenţiei puteam să fim solicitaţi în altă parte, unde cineva într-adevăr avea nevoie de sprijinul nostru. Este păcat că au fost puşi pe drumuri atâţia oameni şi au fost angrenate atâtea resurse materiale pentru un gest incalificabil. Sper ca persoanele în cauză să fie prinse şi sancţionate pentru ceea ce au făcut“, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
„În baza unei sesizări venite din partea Salvamontului, poliţiştii pot face cercetările necesare pentru a-l identifica pe apelant. Cel în cauză riscă o amendă cuprinsă între 100 lei şi 500 lei pentru falsa alarmare a autorităţilor“, a precizat subcomisar Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. (O. Mihnea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

21 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

21 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

21 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

21 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago