Categories: Comunitate

Să vină primăria, să-mi taie scaieţii de sub geam!

Nicolle Ebner

Apelurile lansate către asociaţiile de proprietari din Deva, de a da o mână de ajutor la curăţenia de toamnă declanşată la începutul lunii septembrie, nu au sensibilizat aproape pe nimeni.
Prin urmare, curăţarea mizeriei din jurul blocurilor, făcută de cetăţenii lipsiţi de bun simţ, a rămas numai în sarcina Primăriei Deva şi a serviciilor subordonate.

Cu braţele încrucişate, dar plini de simţ critic
Zi de zi, devenii semnalează, la primărie, tot felul de aspecte. Că în cartierul din spatele fostului restaurant Transilvania, copacii uscaţi ameninţă să distrugă maşinile din parcările amenajate în jurul blocurilor; că scaieţii şi buruienile mai au un pic şi intră în bucătăriile apartamentelor de la parter; că zonele verzi sunt călcate în picioare şi gardurile vii, distruse de „scurtăturile” create de diverşi trecători. Toată lumea reclamă, dar nici o asociaţie de proprietari nu face nimic. Ieri, în cartierul mai sus amintit, zeci de angajaţi ai SPIGM Deva, coordonaţi direct de viceprimarul Florin Oancea, au tuns bălăriile care mai aveau un pic şi invadau apartamentele de la parter, au tăiat crengile uscate ale copacilor, au toaletat gardul viu şi spaţiile verzi din jurul imobilelor, au ridicat, pe cheltuiala primăriei, molozul abandonat, lângă gardul din spatele Spitalului Judeţean, de locuitori din cartier, care şi-au modificat apartamentele. S-au cărat maşini întregi de gunoi împrăştiat din containere de boschetari. Culmea este că, ieri, angajaţii SPIGM Deva munceau pe rupte, iar proprietarii priveau de la ferestre, sau din casa scărilor, cum „rânesc” alţii, în ograda lor.

A cui este vina?
Tot ieri, o altă reclamaţie a venit de la un devean, supărat că în spatele blocului cu CEC-ul de la Lido, gunoiul nu s-a mai ridicat de trei-patru zile. Şi în acest caz, s-a dovedit că tot indiferenţa proprietarilor şi a asociaţiei este cauza. Şoferul maşinii care vine în fiecare dimineaţă, la oră fixă, să golească pubelele, a declarat că-i este imposibil să ajungă la destinaţie, din cauza maşinilor parcate, care îi blochează accesul. Omul a sesizat asociaţia, dar…nimic. Ba, chiar ieri, când a vrut să se strecoare totuşi, printre maşini, s-a mai şi trezit înjurat de unul dintre locatari, probabil proprietarul vreuneia dintre autoturismele parcate unde nu trebuie. Gunoiul aproape că îngropase pubelele, iar oamenii s-au revoltat pe „nesimţirea” celor de la primărie, nicidecum pe adevăraţii vinovaţi. Administraţia locală s-a consolat cu gândul că devenii sunt foarte pretenţioşi şi, că în fiecare an, îi dă înainte cu „toaletarea de toamnă” a oraşului.
„Am intrat «în brazdă», cum se spune, de la ora 8.00 dimineaţă. La ora 13.00, încă se mai muncea. Urmează să marcăm şi parcările. La cât este de lucru, cred că va trebui să stăm în acest cartier, toată săptămâna”, spune viceprimarul Florin Oancea, coordonatorul echipei de lucru.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago