Categories: EvenimentFlash

S-au trezit consilierii deveni

Sorina Popa

Se strânge laţul în jurul afacerii Apaserv SA Deva, după ce consilierii deveni s-au trezit şi au cercetat situaţia de la această firmă a statului. Şi, se pare că au descoperit mai multe ilegalităţi făcute în administrarea societăţii. Despre ce este vorba?  
Bunuri din patrimoniu, înstrăinate ilegal
Aşa cum am prezentat într-unul din numerele precedente ale cotidianului nostru, la societatea Apaserv SA, s-au petrecut, timp de ani de zile, mai multe lucruri necurate, fără ca membrii Consiliului Local Deva, acţionarul unic, să ştie ceva despre asta. Ioan David, cel care a fost mandatat de CL Deva să se ocupe de lămurirea situaţiei de la Apaserv, i-a informat, ieri, pe consilierii deveni despre această problemă. Şi, mai mult, el a propus să se facă plângere penală împotriva administratorului societăţii, Tiberiu Balint (vicepreşedinte PNL pe judeţ) şi a celorlalţi care se fac vinovaţi de vânzarea unor bunuri ale devenilor, fără acordul CL. Astfel, David spune că la societatea Apaserv „s-au încheiat acte care nu au fost susţinute de hotărâri adoptate în Adunarea Generală a Acţionarilor. S-a pretins că s-au luat hotărâri ca să se acopere anumite acte încheiate de cei care se află la conducerea societăţii. De asemenea, nu au fost depuse bilanţurile pentru anii 2008, 2009, 2010, astfel ca atunci când s-au înstrăinat bunuri, cum sunt baza de producţie cu terenuri şi clădirile aferente, să nu se poată lua o decizie corectă în privinţa patrimoniului firmei. La data înstrăinării bazei de producţie, acţionarul unic al firmei, CL Deva, putea ceda aceste active societăţii Apa Prod, la care este acţionar, ca aport în natură la capitalul social al acesteia. Însă, se pare că totul s-a desfăşurat cu asemenea discreţie, încât nici cei de la Apa Prod, interesaţi în speţă, nu au putut cumpăra baza respectivă”. David susţine că înstrăinarea bazei de producţia  Apaserv nu s-a făcut cu aprobarea AGA şi cu mandat special pentru fiecare bun în parte şi, mai mult, nici măcar după ce s-au vândut bunurile respective, tranzacţia nu a fost aprobată de către AGA, în speţă de Consiliul Local Deva.
Vinovaţii, să plătească
Potrivit documentelor furnizate de către Registrul Comerţului, administratorul firmei, Tiberiu Balint, a depus mai multe acte, printre care o cerere de modificare a actului constitutiv al societăţii, cerere de diminuare a numărului membrilor consiliului de administraţie, evaluarea activelor şi valorificarea prin licitaţie deschisă cu strigare, intrarea în lichidare voluntară, toate acestea, la doi ani şi jumătate de la data când susţine el că ele au fost luate. În aceste condiţii, Ioan David propune ca aceia care au vândut bunuri ale devenilor, ilegal, să fie traşi la răspundere şi să plătească pentru faptele lor. Urmează să vedem dacă şi membrii USL Deva vor dori acest lucru, în condiţiile în care Tiberiu Balint este colegul lor de coaliţie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

10 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

10 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

10 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

10 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

10 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

10 ore ago