S-au călcat în picioare pentru alimentele de la UE

Cristina Ghenea

Sute de persoane s-au îmbulzit, ieri, să primească ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. La Deva, mai bine de jumătate din stoc a fost deja epuizat, iar distribuirea produselor va continua luni.

Ulei, fasole şi biscuiţi – mai târziu
Pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei, şomerii, cei care primesc ajutor social şi persoanele cu handicap grav sau accentuat pot beneficia anual de aceste pachete cu alimente de bază. Anul acesta, pachetul cuprinde 11 produse, dar deocamdată, sunt distribuite doar opt dintre acestea. „Fiecare persoană primeşte câte 14 kilograme de făină albă, 7 kilograme de orez, 4 de mălai şi 3 de zahăr, câte două cutii de mazăre boabe şi roşii în bulion, o cutie de bulion de tomate şi paste. Urmează ca, ulterior, să primească şi ulei – 7 litri, un kilogram de fasole boabe şi biscuiţi. Astăzi (n.r. ieri) este prima zi în care distribuim aceste alimente şi vom continua până în martie 2013, produsele venind în ture lunare”, a declarat Ileana Kelemen, consilier în cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială Deva.

Păziţi de poliţişti
În total, în municipiul Deva şi în localităţile arondate primăriei – Cristur, Archia, Sântuhalm şi Bârcea Mică – sunt 5.225 de beneficiari ai acestor ajutoare. Doar ieri, la centrul de distribuire a alimentelor s-au înghesuit aproximativ 400 de persoane. Nemulţumiţi de faptul că sunt nevoiţi să aştepte prea mult la coadă, oamenii au început să se împingă şi să se certe între ei, astfel că a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a linişti spiritele. Mai bine de jumătate din cele 20 de tone de alimente au fost deja distribuite, iar cei care n-au apucat, ieri, să intre în posesia pachetelor, sunt aşteptaţi luni, în intervalele orare 8-12 şi 13-15. Centrul de distribuire din Deva se află pe Aleea Viitorului nr. 3, la parterul creşei.

2 comentarii la „S-au călcat în picioare pentru alimentele de la UE

  • 19 octombrie 2012 la 0:47
    Permalink

    De ce nu se merge la fiecare familie acasa cu masina sa imparta ajutoare ?

  • 19 octombrie 2012 la 9:23
    Permalink

    n-ai vrea sa le si gateasca, sa faca curatenie, sa ii spele??? :))) niste cretini…se imbulzesc ca vacile plm de sarantoci

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare