Categories: ActualitateFlash

S-a trezit cu ursul la cabană

Un localnic din comuna Veţel a tras o sperietură când a mers la cabana sa, unde a găsit un urs mort

 

Adriana Năstase
Un urs de aproximativ trei ani a fost găsit mort, duminică, în curtea unei cabane din judeţul Hu­ne­doara. Proprietarul cabanei s-a trezit cu animalul în curte, mort. Primele concluzii oficiale ale an­chetei arată că ursul a murit pe fondul privării de apă şi de hrană.

Era deshidratat
Medicii veterinari din judeţul Hunedoara au întocmit un prim raport în cazul ursului găsit mort în curtea unei cabane din judeţul Hunedoara. Raportul scoate la iveală că ursul suferea de mai multe afecţiuni, dar moartea a survenit pe fondul lipsei de hrană şi de apă. „Moartea animalului
s-a produs pe fondul privării de apă şi de hrană, fără constatarea leziunilor traumatice sau a corpurilor străine la nivelul cadavrului. Investi­gaţiile au sugerat totuşi un proces ana­tomo-pa­tol­ogic de natură infecţioasă mai vechi, în evoluţie cronică, exprimate prin peritonită, ascită, angio­colită şi leziuni la nivelul plamânului şi a inimii de natură congestivă-hemoragică. Era des­hidratat, fără mâncare în stomac. Avea doar urme de verdeaţă”, au declarat surse din cadrul Direc­ţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimen­telor Hunedoara.
Autorităţile de mediu, poliţiştii şi medicii vete­ri­nari din judeţ au fost alertaţi dumi­nică seara, după ce, în apropierea unei cabane din comuna Veţel, a fost găsit un urs mort. „În data de 9 mai, Poliţia municipiului Deva a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din comuna Veţel, cu pri­vire la faptul că în curtea cabanei sale se află un urs mort. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliţiei Şoimuş, poliţiştii din cadrul Ser­vi­ciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, reprezentanţi ai AJVPS în vederea examinării cadavrului şi a stabilirii cauzelor morţii. Se fac în continuare cercetări pentru stabilirea cauzelor morţii”, a declarat Carla Strujan, din cadrul IPJ Hunedoara.

A intrat în panică
Potrivit unor surse apropiate anchetei, medicii veterinari lucrează la stabilirea cauzelor morţii ursului, dar primele cercetări arată că animalul a intrat într-o cabană din care nu a mai ştiut să iasă, iar în încercarea de a ieşi şi-a provocat mai multe răni. În final, ursul ar fi reuşit să scape, dar rănile produse prin automutilare i-au pro­vocat moartea. „Procedurile pen­tru stabilirea cauzei morţii sunt în de­rulare, vor fi finalizate săp­tă­mâna aceasta. Medicii veterinari, într-o estimare recentă, cred că moar­tea a fost produsă de o ago­nie cauzată de panică. Ursul a in­trat într-o cabană şi nu a mai ştiut să iasă. Nu a fost împuşcat şi nu exis­tă urme că a fost prins în vreo cap­cană”, a declarat o sursă apropiată an­che­tei. Şeful Direcţiei Sanitar-Vete­rinare şi pen­tru Siguranţa Alimentelor Hunedoara a de­cla­rat că ursul a fost preluat de medicii ve­terinari care fac analize de laborator. „Deocam­dată, ursul este în la­bo­rator. Întâi se testează pentru rabie şi apoi se face examenul anatomo-pa­tologic. Nu avem încă nici un ra­port”, a de­cla­rat şeful DSV Hu­ne­doara. La rândul său, pre­fec­tul jude­ţului Hune­doa­ra a con­firmat moartea ursului, dar nu a pu­tut spune dacă sus­pi­ciunile po­trivit că­rora ursul ar fi murit după ce s-a auto­mu­tilat sunt înteme­iate. „Efectiv s-a găsit ursul mort acolo, fără urme de violenţă sau împuşcare”, a declarat pre­fectul Călin Marian, prefectul judeţului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

10 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

11 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

11 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

11 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

12 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

12 ore ago