Categories: Educatie si cultura

S-a lansat cea de-a 23-a promoţie de la „Carol Davila”

Magdalena Şerban

Recent, Casa de Cultură din Călan a găzduit ceremonia de absolvire a peste 380 de asistenţi medicali generalişti, de farmacie şi balneofizioterapie, proaspăt absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila“ din Călan, respectiv din Deva şi Caransebeş. La eveniment au luat parte directori de deconcentrate, cadre didactice, părinţi, diverşi invitaţi şi colaboratori ai unităţii de învăţământ.

Burse europene
Asociaţia Umanitară Societatea Doamnelor din Călan este prezentă de peste 22 de ani în Călan, în municipiul Deva de 10 ani, iar în  Caransebeş de cinci ani, domeniul principal fiind cel al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila“, de pe băncile căreia au ieşit până în prezent, 2.417 de asistenţi medicali. Aici, cursanţii beneficiază de fonduri europene, material didactic şi pregătire practică în spitale cum sunt cele din Deva, Haţeg, Oţelul Roşu şi Caransebeş, în cadrul unor farmacii ca Farmed din Călan sau Revitalia din Călan şi Deva. În acest an şcolar, 360 de cursanţi din anul I şi II de studiu primesc subvenţii în cuantum de 767 lei fiecare, la care se adaugă şi 36 de premii. „Azi, 382 de absolvenţi au părăsit băncile şcolii noastre, având o calificare ce îi face competitivi pe piaţa muncii din România şi Europa, iar în total, un număr de 1.050 cursanţi au beneficiat în acest an şcolar de pregătirea teoretică şi practică,  asigurată de 134 cadre didactice, medici, farmacişti, asistenţi medicali  şi personal auxiliar. Pentru toţi am un singur motto: să răspândească sănătate şi fericire acolo unde vor merge. Îi îndemn să fie constructivi, să-şi practice meseria cu dăruire şi competenţă, iar peste 10, 20 de ani sau chiar mai mulţi, să poată spune că au participat la scăderea procentului de îmbolnăviri, la eradicarea de boli grave sau la lupta de a învinge cancerul şi SIDA”, a afirmat Eleonora Gavrilesc, managerul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila“. Mai trebuie spus că depunerea Jurământului Asistentului Medical şi predarea Cheii au fost momentele cele mai emoţionante. Apoi, absolvenţii au trecut la partea cea mai frumoasă a festivităţii: imortalizarea momentului de graduare. Seara s-a încheiat la Restaurantul Royal din Călan, cu un banchet pe ritmuri populare susţinute de Ciprian Roman.

Evoluţie de peste două decenii
Şcoala „Carol Davila“ Călan este o filială a Şcolii Postliceale Carol Davila-Bucureşti. În 1999, a primit autorizaţia de încredere, emisă de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar în anul 2009, la propunerea Comisiei Naţionale de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar, a fost acreditată prin Ordinul emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. „Am început cu un număr de 72 de persoane, iar acum, am ajuns să fim importanţi furnizori ai forţei de muncă pe piaţa de profil. Meritele sunt ale tuturor celor implicaţi în activitatea de zi cu zi şi cărora doresc să le aduc mulţumiri”, a arătat, în încheiere, managerul şcolii postliceale.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

7 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

7 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

7 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

7 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

7 ore ago