Categories: Comunitate

S-a inaugurat prima investiţie din bani europeni la Sântămăria-Orlea

Magdalena Şerban

Vineri, reprezentanţi ai administraţiei locale, cadre didactice, precum şi diverşi invitaţi de pe raza comunei şi colaboratori din judeţ, au fost prezenţi  la inaugurarea căminului cultural din Sântămăria-Orlea, edificiu care a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Cu toate că se intrase pe ultima sută de metri cu campania electorală pentru prezidenţiale, acţiunea nu a fost una politizată.

Demarată prin GAL
Mai întâi de toate, a fost oficiată o slujbă de sfinţire a obiectivului. ”Acest program de investiţii a fost accesat prin Grupul de Acţiune Locală Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor, fiind totodată şi prima finanţare europeană de care se bucură comunitatea noastră. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 100.000 de euro, dintre care 45.000 de euro sunt nerambursabili şi provin de la Uniunea Europeană, iar restul de la bugetul local. Lucrările s-au derulat pe durata a şapte luni”, a afirmat Dumitru Oprean (foto), primarul din Sântămăria-Orlea. La rândul său, Dana Paula Enuţ, reprezentanta GAL-ului Ţara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor şi manager proiect – Implementare Plan de Dezvoltare Locală (2011-2015) a apreciat că „au existat peste 100 de proiecte prin GAL, însă multe au fost reziliate. Nu este greu să câştigi un proiect, ci e greu să-l pui în practică. Suntem într-un caz fericit, aici. Sper să ne revedem în acelaşi cadru şi să inaugurăm şi viitoarele proiecte, dintre care unele au fost deja demarate”. Enuţ i-a oferit primarului o diplomă de onoare, pentru seriozitatea de care a dat dovadă în implementarea fondurilor europene obţinute prin GAL.

Mai multe investiţii
Primarul comunei Sântămăria Orlea a declarat că mai are în derulare reabilitarea căminului cultural din satul Sânpetru (prin Compania Naţională de Investiţii), podul din aceeaşi localitate (în colaborare cu Apele Române), gara din Subcetate (cu sprijinul CFR, prin Ministerul Transporturilor), asfaltarea DC 63A Sântămăria Orlea-Subcetate. De asemenea, el a depus documentaţia pentru avizare şi licitaţie pentru amenajarea unui teren sintetic în curtea şcolii generale din satul centru de comună. ”Îi asigur pe localnici că alături de consilieri, mă voi strădui să aduc cât mai multe fonduri pentru investiţii, indiferent dacă sunt guvernamentale sau europene”,  a arătat, în încheiere, primarul din Sântămăria-Orlea.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago