Categories: Sport

Rugbyştii Ştiinþei şi-au luat masteratul

Ciprian Marinuţ

Ştiinţa Petroşani a promovat, în premieră, în Superliga de rugby, eşalonul de elită al acestui bărbătesc sport. Studenţii au fost învinşi în ultima etapă a Diviziei Naţionale, însă s-au menţinut pe locul doi, graţie jocului favorabil al rezultatelor.
 

Performanţă în premieră
Echipa pregătită de Alexandru Lupu şi Emil Drumea scrie istorie pentru clubul din Valea Jiului. La numai un an
de la înfiinţarea Superligii României, studenţii de la Ştiinţa Petroşani au reuşit să promoveze în eşalonul de elită, în care activează cele mai bune opt echipe din ţară. După ce au stat aproape tot campionatul pe locul trei al Diviziei Naţionale (eşalonul secund), rugbyştii din Petroşani au avut un final în forţă şi au încheiat competiţia pe locul doi, promovabil. „Studenţii” au învins ambele contracandidate la promovare, Poli Iaşi şi RC Bârlad, şi au urcat pe poziţia secundă, înaintea ultimei etape, cu patru puncte avans faţă de RC Bârlad care a picat pe locul trei. În ultima rundă, Ştiinţa a pierdut cu scorul de 14-26, în deplasare, în faţa celor de la RC Pantelimon, însă RC Bârlad, a fost învinsă de Poli Iaşi, iar echipa din Petroşani a rămas pe locul doi şi a câştigat biletele pentru Superligă.

 

Rodul muncii de trei ani
Antrenorul Alexandru Lupu, principalul artizan al acestui succes, a afirmat că promovarea este rodul unui proiect demarat acum trei ani cu sprijinul Universităţii Petroşani. „Este o performanţă deosebită pentru noi, mai ales că situaţia financiară a echipei este una modestă. Am început acest proiect acum trei ani, când am pus bazele unei echipe tinere, formată din jucători (studenţi) de perspectivă. În două campionate, echipa s-a sudat şi a crescut în valoare, iar acum a ajuns să fie o forţă în rugby-ul românesc”, a declarat Lupu. Noua ediţie a Superligii României va demara în luna martie a anului 2012.

Vin banii, pleacă jucătorii
Ajunsă la masa bogaţilor, Ştiinţa Petroşani va avea nevoie de un buget stabil şi destul de consistent. „O parte din bani vor veni din drepturile de televizare, întrucât meciurile din Superligă sunt transmise de GSP TV şi Digi Sport. Însă va fi nevoie şi de alţi sponsori din judeţ sau din ţară, pentru că acum pretenţiile sunt altele. Dacă nu vom avea bani pentru a ne plăti jucătorii, aceştia vor da curs ofertelor pe care deja le au de la cluburi mai potente financiar. Deja Bratu are ofertă din Franţa, Militaru din Olanda şi Cojocaru de la Dinamo, iar lista e deschisă”, a spus Alexandru Lupu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago