Rugbistul ce poate „clinti” grămada adversă

11 x 2 rugbistul vlad popa (primul din stanga)Ciprian Marinuţ

Jucătorul Vlad Popa (foto), în vârstă de 19 ani, aflat pentru al doilea sezon la Ştiinţa Petroşani, se poate lăuda cu o forţă mai mare decât a tuturor coechipierilor săi, întrucât timp de patru ani a practicat halterele, fiind medaliat naţional în acest sport.

De la haltere, la rugby
Deşi nu i s-a predat la timp „abecedarul rugbiului”, Vlad Popa este un component de bază al echipei Ştiinţa Petroşani, în culorile căreia are deja la activ un sezon competiţional. Venit de la Alba Iulia la facultate la Petroşani, jucătorul s-a îndrăgostit de rugby şi s-a integrat bine în echipă. „Am urmat liceul cu profil sportiv, secţia haltere, practicând acest sport de la vârsta de 15 ani până la 19 ani. După ce am terminat liceul, am venit la facultate la Petroşani şi am trecut direct la rugby. A fost ceva inedit pentru mine, pentru că am găsit aici o familie unită”, a spus jucătorul.

Visează la SuperLigă
Trecerea de la haltere la rugby a fost una destul de grea, pentru că halterele sunt un sport individual, iar rugby-ul este unul de echipă. „La haltere am luat locul trei la campionatul naţional la juniori, lucru ce m-a motivat în cariera mea de sportiv. Când am venit la rugby, mi s-a părut mai uşor, pentru că greutatea s-a împărţit în mod egal cu coechipierii şi nu mai venea pe umerii unui singur sportiv, cum este la haltere”, a spus jucătorul. Integrat perfect în echipa pregătită de Alexandru Lupu, ca orice sportiv care visează la performanţă, şi fostul halterofil are un vis al său, unul care pare să fie realizabil şi anume, promovarea în Superliga Naţională cu Ştiinţa Petroşani. „Îmi doresc mult să joc cu Ştiinţa în Superligă, pentru că această echipă are suporteri inimoşi, care ne susţin indiferent de situaţie şi pe care îi vrem aproape şi în noul sezon competiţional”, a afirmat jucătorul, care este student în anul I la facultatea de Mine Petroşani.

Ştiinţa s-a despărţit de Dinu
La o zi după prezentarea oficială a lotului de rugby Ştiinţa Petroşani, unul dintre componenţii de bază, Alin Dinu, 20 de ani, aripă, s-a despărţit de echipă. Jucătorul, care a mai evoluat la Tecuci, Siromex Baia Mare şi Ştiinţa, a invocat neînţelegerile de ordin financiar. „Îmi pare rău de colegi, dar asta este situaţia. Nu ne-am înţeles la bani”, a spus jucătorul  care a participat la  trei campionate europene, ultimul fiind cel de anul trecut din Portugalia. Antrenorul Alexandru Lupu a confirmat la rândul său că motivul divorţului este cel de ordin financiar. „Din punct de vedere tehnico tactic, nu am ce să-i reproşez acestui jucător. Însă, el dorea mai mulţi bani şi vroia ca operaţia să i-o plătească clubul, or, noi nu puteam face aşa ceva din moment ce nu s-a accidentat aici”, a declarat Alexandru Lupu.

Un gând despre „Rugbistul ce poate „clinti” grămada adversă”

  1. De unde a-ti scoso si pe asat? Vlad popa a invatat abecedarul rugby-ului si rugby la R.C.Cugir.Cine a scris porcaria asata sa se uite in carnetul de legitimare s-au sa-l uintrebe personal pe jucator.Nu va mai asumati atata bravura pe munca altuia. Intodeauna neputinciosi isi asuma si FURA munca altuia.Toti sunteti cunoscatori toti ,specialisti ,toti destul de pregatiti ca sa va bateti cu pumnul in piept..

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.