Categories: Info IT

RSS – Really Simple Syndication

Sebastian Mezei

RSS este un format de flux web, folosit pentru ştiri, weblog-uri şi podcasting.
Web feed-urile oferă conţinut web sau un sumar de conţinut împreună cu legătura către conţinutul complet al respectivei informaţii.
Feed-urile web permit cititorilor fideli anumitor pagini să fie informaţi imediat ce a avut loc actualizarea conţinutului de pe aceste pagini.
Pentru a vă abona la un feed web, trebuie să aveţi instalat un program „feed reader“, care poate verifica o listă de surse de ştiri sau puteţi utiliza extensiile oferite de către browser-ul dvs. de Internet. În paginile web, feed-urile  sunt de obicei legate de cuvântul „Subscribe“ („Subscrie“), un pătrat portocaliu, sau de literele RSS.
Avantajul utilizării RSS este că vă puteţi abona la mai multe site-uri pe care le urmăriţi frecvent şi veţi fi informat imediat despre actualizarea conţinutului, fără a mai fi necesar să vizitaţi fiecare pagină web separat.
Dacă la parcurgerea feed-ului web, găsiţi o informaţie care prezintă interes, este suficient să daţi click pe legătura din feed şi veţi fi trimis la pagina care conţine informaţia completă.
Există agregatoare de ştiri care combină mai multe feed-uri în unul singur, exemplu fiind un feed despre ştiri locale care grupează surse din toata ţara într-o singură pagină (exemplu – lasursa.net, ziare.com etc.).

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

15 ore ago