Categories: Actualitate

România în mâna şefilor de consilii judeţene


Mintea de pe urmă a USL, trecută prin neuronii şmecheri ai vicepremierului Liviu Dragnea, pregăteşte debarcarea României, definitiv, în mâinile şefilor de consilii judeţene, asigurându-se astfel un control total, despotic, asupra tuturor instituţiilor importante din ţară. O astfel de manevră, menită să fixeze pe veci sistemul feudal românesc, în care puterea aparţine baronilor locali, a fost scoasă la iveală de publicaţia Gândul, care a făcut public un document înfiorător, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind descentralizarea, conceput în laboratoarele USL.
Conform ideilor actualei puteri, consiliile judeţene vor prelua în subordine instituţii precum oficiile judeţene de agricultură, direcţiile judeţene pentru cultură şi patrimoniu, unităţile teritoriale de promovare turistică, direcţiile judeţene de sport şi tineret, centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, casele corpului didactic, agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă, agenţia de plăţi şi inspecţie socială, agenţiile judeţene pentru protecţia mediului, direcţiile judeţene de pescuit şi acvacultură şi direcţiile de sănătate publică. Dacă le ştergem pe acestea de pe lista instituţiilor româneşti, nu mai rămâne nimic care să poată fi controlat de stat, puterea locală devenind supremă.
Dar nu atât trecerea în subordinea consiliilor judeţene a acestor instituţii este periculoasă, ci puterea exclusivă pe care o va avea preşedintele consiliului judeţean, care va numi direct şefii de instituţii, controlul deţinut de persoana din fruntea unui judeţ făcând din acesta un stăpân pe moşie. În felul acesta, politizarea instituţiilor va fi încă mai aspră decât acum.
O altă idee, de această dată creaţă rău, a useliştilor, este încărcarea primăriilor de oraşe şi municipii cu un serviciu rutier propriu, pe lângă extinderea atribuţiilor poliţiei locale. În felul acesta, şoferul român nu va mai şti de capul lui, fiind luat în vizor şi de poliţia cea mare, a Ministerului de Interne, şi de poliţia rutieră cea mică, controlată de primărie.
Interesant va fi cum vor reuşi consiliile judeţene să gestioneze un aşa morman de instituţii, cu tot atâtea bugete şi probleme, când abia o scot la capăt cu ce au acum. Dar grădina USL e mare şi dorul ei de putere aşijderea.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Va fi de trait si rolul toxic al acestei jumatati de masura in dezvoltarea mediului privat. Of!

Recent Posts

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

1 minut ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

1 minut ago

Primarul Dan Bobouțanu: Cei care folosesc tehnologia deepfake, încercând să-mi distrugă imaginea, vor plăti

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a decis că este timpul să nu mai stea cu…

2 minute ago

Sorin Crai, candidatul PSD la Primăria Hațeg: Eu candidez pentru Hațeg, nu împotriva cuiva. Orașul are nevoie de proiecte de anvergură

Candidatul PSD la funcția de primar al Hațegului, Sorin Crai (foto) nu numai că are…

5 minute ago

Deva: Flori și culori, în calendarul S.P.Î.G.M.

Magdalena Șerban Primăvara, Deva înflorește și numai iarna îi mai poate lua din strălucire. Cei…

6 minute ago

Investitorul de la Mintia, care construiește centrala electrică Mass, a primit acordul de mediu. Este cel mai mare obiectiv industrial din România post-decembristă

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a dat acordul de mediu Com­pa­niei Mass Global Energy Rom…

6 minute ago