Categories: Sport

Rocadã între lidere

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara s-a instalat pe primul loc al clasamentului în seria a V-a a Ligii a III-a, după ce a câştigat, scor 2-0, acasă, meciul cu fosta lideră, Olimpia Satu Mare.
Negru-albaştrii sunt singurii din seria lor cu punctaj maxim şi sunt lideri, deşi au un meci mai puţin disputat. Trupa lui Marius Opric trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, deoarece mai are încă de pus la punct anumite aspecte ale jocului.

Au şi nervi tari

Noua FC Hunedoara ştie să joace şi sub presiunea rezultatului, deşi  parcă nu la fel de bine cum a făcut-o sub auspiciile euforiei în meciul cu campioana CFR Cluj, care a precedat această partidă. Ca dovadă, negru-albaştrii au trecut cu brio primul examen dificil al stagiunii oficiale, învingând cu 2-0, pe Stadionul „Michael Klein“, gruparea Olimpia Satu Mare, cea care pare a fi principala rivală în lupta pentru promovare. Ambele goluri ale partidei au fost marcate din pasele lui Bogdan Roiu, iar Olimpia, care era lideră înaintea partidei de la Hunedoara, a suferit prima înfrângere în campionat şi a picat pe locul trei. Trupa antrenată de Marius Opric este lideră după doar două meciuri (trei etape) din noul campionat şi are motive întemeiate să spere la promovare. Dincolo de liniştea şi stabilitatea financiară existente, condiţia esenţială pentru reuşită este abordarea cu seriozitate a tuturor meciurilor viitoare, indiferent de adversar.

Un gol cu noroc, altul cu cap

În fotbalul modern, contează mai mult rezultatul, însă, pentru că la Hunedoara, s-a întemeiat celebra „normă de trei goluri”, suporterii au pretenţii şi la un joc spectaculos şi de calitate, pentru că ştiu că fotbalul nu poate fi păcălit. Din păcate, în ciuda victoriei, negru-albaştrii nu au strălucit în partida cu Olimpia. În afara golurilor, hunedorenii au avut puţine alte ocazii clare ori faze bine lucrate. Mai mult, au fost perioade în care trupa fostului stelist Tiberiu Csik a dominat şi i-a ţinut la respect pe hunedoreni. Există însă timp şi multe meciuri de acum înainte, în care hunedorenii pot arăta că pot câştiga şi printr-un joc spectaculos.
Primul gol a picat relativ rapid, după ce Roiu a pătruns în viteză pe stânga şi a centrat în faţa porţii, iar mingea bâlbâită de apărarea adversă a fost împinsă în poartă, din cădere, de R. Cristian (9). În contul hunedorenilor, am mai notat doar două acţiuni, ambele cu Făgărăşanu în prim-plan. La prima, Suciu (20) a reluat cu capul pe lângă vinclu centrarea celui mai activ hunedorean, iar apoi, lobul de la 40 de metri al lui Făgărăşanu (39) a trecut peste portar, dar şi peste poartă. Oaspeţii puteau egala, prin Glodean (36), dar defensiva hunedoreană a intervenit la timp. Hunedorenii şi-au mărit avantajul la prima fază importantă a reprizei secunde. Roiu a centrat precis din lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Cuciula (50) a reluat cu capul imparabil sub bară. Conştienţi că nu mai au ce apăra, cei de la Olimpia au ieşit mai curajos la atac, iar portarul hunedorean Dragotă a fost eroul reprizei secunde. Acesta a intervenit de două ori într-un minut, la şuturile lui Homorodean (67) şi Gavrilescu (67) şi a parat salvator la ocaziile lui Hanuş (74),  Gavilescu (78) şi Mişca (88).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

23 de ore ago