Rezultatele finale la Bac, după soluţionarea contestaţiilor

Adriana Clej

Ieri s-au făcut publice rezultatele finale ale Bacalaureatului de toamnă după soluţionarea contestaţiilor. Potrivit profesoarei Claudia Anca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, din cele 149 de contestaţii depuse, doar 16 candidaţi au ajuns să aibă notele mărite, încât contestatarii să promoveze bacalaureatul.
În urma verificări contestaţiilor, procentul de promovabilitate a crescut de la 23,53 la 26,14 la sută, iniţial fiind 144 de persoane care au promovat, ajungând după contestaţii să fie 160 de promovaţi.
Pentru susţinerea examenelor de bacalaureat au fost organizate în judeţ trei centre, în municipiile Deva (Colegiul Naţional „Regina Maria”), Hunedoara (Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”) şi Petroşani (Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”). Probele scrise s-au desfăşurat în perioada 21-24 august. La aceste probe, din cei 800 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 612, trei dintre ei fiind eliminaţi din examene, pentru tentative de copiere cu fiţuici sau telefoane mobile. Nici unul dintre cei care au susţinut bacalaureatul în sesiunea de toamnă nu a reuşit să obţină media sau măcar note de 10.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

21 de ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

21 de ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

21 de ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

21 de ore ago