Rezultate slabe la Bacalaureatul de toamnă

3 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

    Ieri au fost publicate rezultatele la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019. Elevii nemulţumiţi de note au avut la dispoziţie patru ore pentru a depune contestaţii.
După publicarea rezultatelor iniţiale ale examenului de Bacalaureat 2019 – sesiunea de toamnă, rata de promovare la nivelul întregii ţări a fost 30,8 la sută, anunţă Ministerul Educaţiei. La nivelul judeţelor, cele mai mari procente de promovare le-au avut judeţele Harghita (44,44 la sută), Iaşi (43,69 la sută), Gorj (42,46 la sută), Alba (41,18 la sută) şi Dolj (40,36 la sută). La polul opus, cel mai scăzut procent l-a avut judeţul Giurgiu, cu 21,85 la sută. În Bucureşti, rata de promovare a fost de 31,95 la sută.
În judeţul Hunedoara, potrivit celor declarate de inspectorul şcolar general, Maria Ştefănie, rata de promovabilitate la această sesiune a bacului este de 28,81 la sută. Au fost înscrişi 927 de absolvenţi de liceu, s-au prezentat 774, unul a fost eliminat, iar 223 au luat examenul. S-au înregistrat 258 de contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 7 septembrie 2019.(Adriana Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce spun cei de la Pro Infrastructură, referitor la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva: „Contractul a fost reziliat de o gaşcă de incompetenţi iresponsabili”

După scandalul cu Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, nu se vede nici o mişcare pe şantier, pentru remedierea problemelor, aşa...

Interlopii „săltaţi“ în Deva, în iunie, au fost eliberaţi

      Indivizii bănuiţi că au obligat zeci de fete să se prostitueze au fost eliberaţi din arest în urma unei...

Copil de 13 ani, accidentat pe trecerea de pietoni

Minorul se angajase în traversarea unui drum cu mai multe benzi de circulaţie şi a fost surprins de un şofer...

Închide