Categories: Sport

Rezultat trist, fotbal fermecător

Ciprian Marinuţ

Mureşul şi-a complicat situaţia în clasament după remiza, scor 2-2, de ieri, cu CS Otopeni, însă devenii au măcar satisfacţia morală că partida cu ilfovenii a fost halucinantă şi plină de adrenalină. Cei aproape 400 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului Cetate au asistat la un meci nebun, cu multe din ingredientele fotbalului spectacol, de la răsturnări de scor, un penalty şi două eliminări, până la o egalare survenită în ultimul minut.

Un Mureş „învolburat“

Cu patru dintre noile achiziţii în rol de titulari, trupa antrenată de Gică Barbu a dat impresia că e stăpână pe situaţie în debutul meciului, deşi adversara sa era mai bine cotată. Devenii au părut mai bine organizaţi şi au avut un plus la capitolul posesie, astfel că şi-au trecut în cont şi câteva ocazii. Din păcate, numai Bajko (39) a reuşit să marcheze, deschizând scorul cu un şut din şapte metri în stânga portarului. „Am făcut o primă repriză foarte bună. Ne-am închis bine, am avut luciditate în atac şi am marcat”, a spus antrenorul Mureşului, Gică Barbu, după joc. „Mureşul a făcut un fotbal de calitate în prima repriză, demonstrând că e un adversar ambiţios şi motivat”, a recunoscut şi Florin Tene, antrenorul de la CS Otopeni.

O repriză nebună

Partea secundă a semănat cu un meci de box, în care loviturile dure s-au schimbat fără oprire. Kalle, atacantul camerunez al ilfovenilor, a plonjat în faţa portarului devean C. Moldovan şi a scos un penalty, iar Pană a egalat, 1-1. Golul şi decizia controversată a arbitrei Teodora Albon (Cluj) a bulversat jocul devenilor. Kalle (57) putea să facă 2-1 pentru CS Otopeni, după o degajare greşită a portarului C. Moldovan, însă a intrat într-un unghi închis şi a şutat paralel cu linia porţii. Inevitabilul s-a produs în minutul 75, când Matei şi-a adus echipa în avantaj cu un şut din careu, 1-2. Totul părea că se năruie pentru Mureşul, întrucât Pistol (77) a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault. N-au trecut decât două minute şi Mureşul a renăscut, pentru că s-a restabilit egalitatea numerică, după ce Bogdan Stelea (79) a fost eliminat şi el, primind roşu direct, pentru un fault din postură de ultim apărător. Insistenţele ofensive ale devenilor au dat roade în ultimul minut regulamentar, când Grigoruţă a reluat cu capul din plonjon o centrare din corner a lui Vajda. „Mă aşteptam să învingem, dar eroarea unuia dintre tinerii noştri fără experienţă ne-a costat”, a spus Florin Tene, antrenorul de la CS Otopeni. „Am reuşit să revenim dintr-o situaţie grea, ceea ce noi nu reuşeam înainte, iar rezultatul e echitabil, deşi cele două puncte pierdute vor cântări greu în lupta pentru evitarea retrogradării”, a spus antrenorul Mureşului, Gică Barbu.

Mureşul Deva – CS Otopeni 2-2 (1-0)

Au marcat: Bajko (39), Grigoruţă (90) / Pană (47 penalty), Matei (75).

Mureşul Deva: C. Moldovan – Golguţ, Dosan, Pistol, Cîmpean, J. Vajda (cpt.), Sătmar, Furdean (64 Grigoruţă), Kelemen (73 Moca) – Tîrnovean, B. Bajko Antrenor: Gheorghe Barbu

CS Otopeni: Zimmermann – Ivan, Vătavu, Bg. Stelea, Cl. Dumitrescu – Fl. Pârvu (cpt.), S. Pană, M. Constantinescu, Kalle – Gaviţa (85 Ad. Savu), I. Savu (65 Matei). Antrenor: Florin Tene.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

6 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

6 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

6 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

6 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

6 ore ago