Reuniunea Comitetului Executiv CIO- scenarii pentru Jocurile Olimpice 2020

23 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Aşteptată cu mult interes, reuniunea de duminică a Comitetului Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a luat pentru prima dată în calcul şi scenariul pentru amânarea datei de începere a JO Tokyo 2020.

Reuniunea a avut pe ordinea de zi problemele legate de pandemia de coronavirus şi implicaţiile legate de desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, 24 iulie-09 august 2020 şi au fost luate în calcul mai multe scenarii în ceea ce priveşte desfăşurarea la timp a Jocurilor Olimpice sau pentru a se modifica data de începere a competiţiei din Japonia. Totul în interesul sportivilor şi al celor implicaţi.
În comunicatul CIO se arată că există îmbunătăţiri semnificative în Japonia, unde oamenii primesc cu căldură flacăra olimpică. Acest lucru ar putea consolida încrederea CIO în gazdele japoneze, că Mişcarea Olimpică ar putea, cu anumite restricţii de siguranţă, să dea undă verde pentru organizarea Jocurilor Olimpice în Japonia, respectând principiul său de a proteja sănătatea tuturor celor implicaţi.
Situaţiile cu milioane de rezervări în hoteluri sunt extrem de greu de gestionat, iar calendarul sportiv internaţional pentru cel puţin 33 de sporturi olimpice ar trebui adaptat. Acestea sunt doar câteva dintre multe, multe alte provocări pe care Comitetul Executiv trebuie să le ia în calcul.
Prin urmare, în urma studierii diferitelor scenarii, ar fi nevoie de un angajament şi cooperarea deplină a Comitetului de Organizare Tokyo 2020 şi a autorităţilor japoneze, precum şi a tuturor Federaţiilor Internaţionale (IF) şi ale Comitetelor Olimpice Naţionale (NOC) pentru a se lua o decizie unanimă. De asemenea, ar fi nevoie de angajamentul şi de colaborarea cu deţinătorii de drepturi de transmisie TV şi radio a jocurilor, cu sponsorii, ca parte a sprijinului lor continuu şi apreciat pentru Mişcarea Olimpică, pentru o astfel de decizie majoră.
Comitetul Executiv a subliniat că anularea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 nu va rezolva nici una dintre probleme şi nici nu va ajuta pe nimeni. Prin urmare, anularea nu este pe ordinea de zi. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Asta ne mai lipsea, să ningă

Ieri dimineaţă, utilajele de deszăpezire au intervenit pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în bune condiţii pe drumurile judeţene.

Modelul Turciei, adoptat şi la Petroşani

Parcurile din municipiul Petroşani vor fi închise iar edilii vor ridica toate băncile de pe domeniul public. Măsura a fost...

COMUNICAT. Medicii din Deva şi Yancheng au început consultările pe tema COVID-19

Ieri, 23 martie 2020, în sala de şedinţe a Consiliului Local a Primăriei Municipiului Deva a avut loc prima conferinţă...

Închide