Sport

Retrospectivă 2016, Liga a III-a: Trupele hunedorene, prin extaz şi agonie

Anul ce este aproape de final a început cu două echipe din judeţ în cel mai mic eşalon al fotbalului naţional, Liga a III-a, acestea fiind FC Hunedoara şi CNS Cetate Deva. Dacă trupa din reşedinţa judeţului a fost surpriza sezonului de primăvară şi a avut o toamnă destul de zbuciumată, gruparea de pe Cerna a avut un retur dezamăgitor, cu unele înfrângeri umilitoare, iar în vară, echipa a fost exclusă din campionat şi s-a desfiinţat.

Hunedorenii, încasatori de serviciu în deplasări
FC Hunedoara începuse sezonul cu gânduri de promovare, dar în primăvara lui 2016 a plecat cu 11 puncte mai puţin decât liderul ASU Poli, cu şanse infime de a mai spera la prima poziţie. Mai mult, cu Mircea Alic jr. la cârmă, hunedorenii au suferit enorm în partidele susţinute în deplasare din retur. În trei dintre acestea, cu Performanţa Ighiu, CNS Cetate Deva şi Metalurgistul Cugir, alb-albaştrii au pierdut fără drept de apel cu acelaşi scor, 0-4, fiind învinşi cu 1-4 şi pe terenul celor de la Pandurii II. Cu puncte pierdute şi pe teren propriu, în faţa lui Naţional Sebiş şi Millenium Giarmata şi doar cu un succes şi un egal în deplasări, FC Hunedoara a încheiat campionatul pe locul 5, cu 44 de puncte, la 17 puncte de ASU Poli Timişoara, ratând încă o promovare în Liga a II-a.

Exclusă pentru o datorie către fostul antrenor
„Bomba” a explodat în vară, când, pentru o sumă de bani datorată fostului antrenor, Victor Roşca, tehnician care câştigase litigiul cu clubul, gruparea de pe malul Cernei a fost exclusă din competiţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal şi s-a desfiinţat. După Corvinul 1921 şi Corvinul 2005, FC Hunedoara devenea al treilea club din municipiul de pe Cerna care s-a desfiinţat în ultimii 12 ani. Hunedoara nu a rămas însă fără echipă de fotbal, Primăria înfiinţând CS Hunedoara, grupare pe care a înscris-o în Liga a IV-a, fără drept de promovare în acest sezon.

Deva, campioana returului
Vecina Hunedoarei, gruparea CNS Cetate Deva, începea returul de pe locul 12, cu doar 13 puncte agonisite în prima parte a campionatului. În primăvară, echipa lui Marius Sârbu a avut un parcurs impresionant, legând 12 meciuri consecutive fără înfrângeri şi a reuşit victorii în faţa candidatelor la promovare, Naţional Sebiş, ASU Poli Timişoara sau Performanţa Ighiu, spulberându-şi şi rivala judeţeană, FC Hunedoara, cu 4-0. Singurul eşec al returului pentru deveni a fost în penultima etapă, la Cugir, dar la finalul campionatului, CNS Cetate Deva încheia pe locul 6, cu 42 de puncte, fiind echipa cu cea mai bună linie de clasament din retur.

Schimbări şi parcurs sub aşteptări în toamnă
Chiar şi cu această performanţă, în vară, gruparea din reşedinţa judeţului a trecut prin schimbări, antrenorul Marius Sîrbu fiind „debarcat” fără un motiv întemeiat. Noua conducere din Primăria Deva a instalat alt staff tehnic şi administrativ iar clubul a făcut 14 transferuri de jucători, declarându-şi intenţiile de promovare în Liga a II-a. Cu Cristi Bobar la conducerea clubului şi cu Ciprian Pepenar pe bancă, un antrenor fără experienţă la acest nivel, şi suferind de omogenitate, devenii au avut o primă jumătate de tur dezamăgitoare, în care au acumulat doar şase puncte. Venirile lui Viorel Tănase, un tehnician cu licenţa PRO, şi a experimentatului jucător Ousmane N’Doye, au mai salvat situaţia, alb-albaştrii încheind turul de campionat cu cinci victorii consecutive şi ocupă locul 6 la jumătatea întrecerii, fiind la cinci puncte de liderul Naţional Sebiş. Trebuie însă precizat că gruparea deveană a fost dependentă de jocul lui Ousmane N’Doye, senegalezul reuşind să marcheze nouă goluri în cele patru jocuri în care îmbrăcat tricoul devean. Primăvara se anunţă cu speranţe de promovare la Deva, ecartul de cinci puncte nefiind unul insurmontabil. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura