Categories: Sport

Reprezentanţii FRF, în vizită „neelectorală” la Deva

Ciprian Marinuţ

Oficial, 10 personaje de top din staff-ul Federaţiei se vor întâlni, azi, la Deva, cu reprezentanţii echipelor afiliate din opt judeţe, pentru a discuta chestiuni de importanţă strategică pentru fotbalul românesc. Neoficial, aproape sigur se va face campanie şi se vor trage sfori pentru candidatul Mircea Sandu (foto), care însă va absenta din cauza unor probleme de sănătate.

Şapte întâlniri în teritoriu
După ce a devansat alegerile din mai pentru 25 ianuarie şi l-a scos din cursă pe Gică Popescu, FRF efectuează o amplă campanie mascată prin teritoriu, pentru a sprijini realegerea lui Mircea Sandu. Astfel, în vreme ce „Naşu” e plecat la un control pe probleme de sănătate în Elveţia, secretarul general Adalbert Kassai, directorul Ionuţ Lupescu, şeful arbitrilor, Vasile Avram şi alte şapte persoane din conducerea FRF au şapte întâlniri cu reprezentanţii tuturor echipelor afiliate şi cu cei ai AJF-urilor. Prima întâlnire a avut loc, ieri, la Cluj, iar a doua e programată, azi, la Deva, la Hotel Wien, unde vor fi prezenţi reprezentanţii echipelor din judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Alba, Sibiu, Mehedinţi şi Hunedoara. „Pe ordinea de zi sunt probleme de sistem competiţional, de licenţiere a cluburilor, de selecţie, de antrenorat, de arbitraj şi multe altele ce privesc viitorul fotbalului”, a explicat Mircea Sîrbu, preşedintele AJF Hunedoara, care a supervizat organizarea întâlnirii de la Deva. Următoarele întruniri de acest fel vor avea loc la Braşov (2), Iaşi, Buzău şi Alexandria.

Nu se discută despre alegeri
Deşi la întâlniri au fost invitaţi exact cei cu drept de vot la alegeri şi nu cei specializaţi să spunem în probleme de antrenorat sau arbitraj, aspecte care oficial vor fi supuse atenţiei invitaţilor, Mircea Sîrbu susţine că nu se va discuta despre alegerile la funcţia de preşedinte al FRF. „Pe ordinea de zi nu există un punct dedicat alegerilor. Iar preşedintele Mircea Sandu nici măcar nu va fi prezent, pentru că e în Elveţia”, a spus Mircea Sîrbu. Totuşi, în ciuda declaraţiei preşedintelui AJF Hunedoara, e greu de crezut că oficialii FRF nu vor face campanie şi nu vor încerca să tragă sfori pentru Mircea Sandu. Mai ales că Iacov, contracandidatul lui Sandu, nu are nici renumele, nici prestigiul lui Gică Popescu, care a fost învins la precedentele alegeri.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago