Reportaj-anchetă adevărat din lumea prostituatelor şi a proxeneţilor. „Hot…hot… 100 lei finalizarea, 150 de lei ora!”

11 octombrie 2016 | 6 Comentarii | Publicat in: Flash, Reportaj

fata-5Lionel Manoliu  

Începem astăzi un reportaj-anchetă, care probabil se va întinde pe mai multe episoade, despre o lume pe cât de colorată, care pare plină de veselie privită din afară, pe atât de tristă şi sordidă, dacă ajungi să pătrunzi în interiorul ei şi să cunoşti viaţa personajelor care fac parte din această categorie socială. Este vorba despre tagma prostituatelor şi a proxeneţilor, o tagmă care a proliferat foarte mult în ultimii ani.  

Nu este uşor să pătrunzi în această lume şi să-i afli secretele. Subsemnatului, cu toată experienţa în profesie, i-a luat câteva luni bune, ca să afle exact cum funcţionează ea. Nu este uşor să câştigi încrederea fetelor care îşi vând trupul pe bani, mai ales când în spatele acestora se află şi un proxenet. Reporterul a simţit-o pe pielea lui, dar asta este altă poveste, care face parte din riscurile meseriei.
Trebuie să precizăm că ideea acestui reportaj ne-a venit după ce am fost acostaţi, într-un bar,  de o domnişoară care mai întâi pe ocolite, apoi după ce a văzut că am fi interesaţi, ne-a propus direct „afacerea”, comunicându-ne şi tariful. De asemenea, mai precizăm, că documentarea noastră am făcut-o exclusiv în Deva, deoarece am găsit subiecte suficiente, nefiind nevoiţi  să ne mai deplasăm în alte localităţi.
Acestea fiind spuse, să intrăm direct în subiect. Femeile şi fetişcanele care practică cea mai veche profesie din lume pot fi împărţite, după modul în care îşi racolează clienţii, în trei categorii: cele care stau pe marginea şoselelor, cele care îşi agaţă clienţii prin baruri, cluburi, cafenele şi alte localuri de acest fel, şi cele care îi  aduc la ele prin intermediul anunţurilor pe internet, pe site-urile de profil, care abundă în oferte însoţite de texte şi fotografii, care de care mai îmbietoare.
Despre prima categorie nu avem ce vorbi, nu ne-a interesat, pe aceste fete le poate vedea oricine, ele nu se ascund, când te îmbie de pe marginea drumului. De fapt, fetele care fac trotuarul au cele mai scăzute tarife: 50 de lei un oral protejat sau neprotejat, şi 100 de lei dacă vrei şi un sex normal, tot protejat, fireşte. Nu-i greu să afli aceste tarife, trebuie să opreşti doar lângă una din fete şi să o întrebi. Nu trebuie să o iei în maşină, ţi-o spune de la geam.
A doua categorie este mult mai interesantă. Nu este prea uşor să păcăleşti vreuna dintre aceste domnişoare, deoarece astea sunt mai emancipate, mai şmechere, şi au învăţat să-şi aleagă „victimele” din rândul bărbaţilor care populează cluburile şi barurile. Rar iau plasă, trebuie să fie bărbatul foarte priceput în a se purta cu ele, ca să le câştige încrederea.
La a treia categorie, cea a „escortelor”, cum îşi zic în anunţurile postate pe internet,  se ajunge relativ uşor. Dai telefon, îţi răspunde şi dacă fata este liberă, şi îţi convine tariful, îţi dă adresa şi te prezinţi la uşa ei. De regulă, cele mai multe fete din această categorie, lucrează în tandem. Adică stau câte două în apartamentul închiriat, şi pentru a se proteja în cazul unui client care vine cu gânduri rele.
În episodul următor, vom dezvolta mai mult aceste subiecte, cu câteva profiluri de fete, care „activează” pe baza anunţurilor postate pe internet.   (urmarea în numărul viitor)

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mihaela&co spune:

  Pentru Valea Jiului sa-l abordati pe dl Edelhauser, profesor gagiu, expert in probleme de trotuar, martor la DIICOT in reteaua de prostitutie Plescan.

 2. Gina spune:

  Este cel putin rusinos sa te legi de domnul profesor Edelhauser. Toata lumea informata stie ca a fost scos din dosarul de prostitutie pentru ca pur si simplu nu putea sa le faca nimic la fete in afara sa le vorbeasca. Pentru vorbe si priviri nu te poate inculpa nimeni, asa ca mai usor cu acuzele si jignirile asa zis inteligente la adresa unui om deosebit.

 3. Jak Comentatoru spune:

  Lionel ai innebunit si tu si mesagerul lui … “peste” – … ‘mputit.
  Bai tu ai trecut de la curvele din redactii la cele de pe trotuar ?!!
  Ha Ha Ha , ai calcat pe bec si … te-au dat la … circulatie .
  Ha Ha Ha
  Si auzi reclama in mesajerul :
  ….” (urmarea în numărul viitor)…
  Nu va mai “consuma” nimeni si acum inserati “seriale” gen povesti erotice la pagina x..
  Vai kuru vostru.
  Cat decontati pentru… “documentare” ?!!

 4. Corina Alexandrescu spune:

  Ca femeie cred ca reportajul este unul interesant dar degradant pentru femei. Privitor la referirile la profesorul Edelhauser ca a fost scos din cercetare, cum se insinueaza intr-un comenatriu, pentru ca ar fi neputincios nu stiu ce sa zic. Poate ca a turnat pe ceilalti clienti…

 5. Andreea spune:

  Asa, siii??? Parca Edelhauser ar fi primul profesor impotent dar cu dorintele intacte! Poate ca e potent intelectual, ca de aia e profesor. Ce va legati de el? Rusine celor care fac vorbire de un, sa ma scuzati, om cu handicap sexual daca este cum se spune. Rusine celor care lovesc in astfel de oameni!

 6. Rusine Lionel Manoliu spune:

  Nu iti este Rusine Lionel manoliu sa bagi poze cu femei goale si sa scrii acest articol in ziarul mesagerul hd?nu iti Frica de Dumnezeu? Copiii din Deva si judet Hd or sa vada ,practic tu prin acest articol si aceste poze nud ii initiezi.Nu ai dormit bine azi noapte? Nu Fii narcissist si Daca ai vreo lipsa Nu o expune aici ca te faci de cacao si rusine si faci si orasul si redactia de rusine .daca Mai continui cu astfel de articole te voi da in judecata pe tine si intreg ziarul.Rog conducerea ziarului sa stopeze acest fel de articole si sa- l stopeze pe acest individ obsedat sexual.vezi ca Nu glumesc.acest ziar Nu trebuie sa de transforme in click sau liberatea sau playboy sau play cu boi…..scrie si tu despre carenta anveloparilor la blocurile din Deva sau Hd ,scrie despre situatia jalnica a garii si peroanelor Deva,despre nefinalizarea cetatii deva ,incinta cea Mai importanta,dar Nu scrie despre alte finalizari aici…..sa te pregatesti de ancheta Linoel Manoliu.Vei raspunde prezent…..Nu ma voi lasa pana Nu te opresti si pana Nu platesti pentru daunele psihice aduse copiilor si devenilor

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Petroşani cere demisia directorului CEH

Municipalitatea a trimis o solicitare către Complexul Energetic Hunedoara prin care cerea să se înceapă furnizarea de agent termic către...

Dorin Gligor: Criza lemnului de foc duce la tăieri ilegale de arbori

Problema lemnelor de foc este una veche şi se pare că nu va avea o soluţie prea curând. Liberalii propun...

UDMR Hunedoara a prezentat candidaţii pentru alegerile parlamentare

Preşedintele UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler (foto), a prezentat într-o conferinţă de presă listele complete de candidaţi şi încheierea campaniei de...

Închide