Renii se ,,înmulțesc’’ în decembrie, însă numărul lor a scăzut dramatic în realitate

17 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

      Potrivit unui articol publicat de BBC în urmă cu câteva zile, numărul renilor din regiunea Arctica a scăzut cu mai mult de jumătate în ultimii 20 de ani, de la aproximativ 5 milioane la doar 2.1 milioane. Desigur, cifrele puse la dispoziție în cadrul ultimei conferințe AmericanGeophysical Research Union sunt estimative, însă situația este cât se poate de îngrijorătoare pentru simpaticele ,,ajutoare’’ ale lui Moș Crăciun.

      De vina ar fi, conform raportului prezentat la congresul AGRU de profesorul Howard Epstein, încălzirea globală, fenomen cea determinat creșterea temperaturii și modificarea vegetației în zonă arctică, aceasta devenind un loc mai puțin prietenos pentru reni. Din cauza secetei, lichenii, principala sursă de hrană a renilor, sunt distruși în mare parte.

      O altă mare problemă este numărul insectelor din zonă. ,,Un climat mai cald înseamnă mai multe insecte înArctica. Ceea ce poate fi o zi plăcută pentru oameni, este o zi groaznică pentru (caribou) reni. Dacă este cald și vântul nu bate puternic, insectele sunt opresive, determinând aceste animale (renii) să consume multă energie pentru a reuși să îndepărteze insectele sau pentru a-și găsi un loc în care să se ascundă de acestea.’’, a precizat profesorul Howard Epstein.

     Nu în ultimul rând, ploaia a devenit, și ea, o problemă majoră, deoarece îngheață imediat ce atinge solul, creând un scut de netrecut pentru renii aflați în căutare de mâncare.

    Până una alta, suntem deja la mijlocul lunii cadourilor, iar renii din poveștile cu Moș Crăciun încep ușor, ușor să-și facă încălzirea, pentru a-și duce stăpânul la casele copiilor din întreaga lume.

      Potrivit legendelor străvechi, nu mai puțin de 9 reni trag sania lui Moș Crăciun. Rudolf cel cu nașul roșu, viteazul Comet, romanticul Cupid, grațioasa Vixen, electrizantul Blitzen, sofisticatul Dasher și conștiincioasa Donder. 

      Deocamdată, cu aproximativ 10 zile înainte de Sărbătoarea Crăciunului, pe Moșul cel bun împreună cu renii săi îi zărim deja în toate mall-urile, din ce în ce mai des la TV – în reclame dar și filme de sezon – și chiar pe site-urile de gambling. De exemplu, pe https://www.vladcazino.ro sunt în ofertă mai multe jocuri cu tematică specială de Crăciun (Secrets of Christmas, Christmas Joker sau Merry Xmass) și oferă în fiecare zi câte un cadou clienților săi, până pe 24 decembrie.

     În ceea ce privește filmele în care acțiunea are loc în jurul Crăciunului, pe lângă celebrele ,,Singur Acasă’’ și altele realizate în urmă cu ani buni, am putea încerca și unele mai noi: ,,Why Him’’(2016) sau ,,The Princess Switch’’ (2018), ambele ușor de digerat în oricare din serile de iarnă liniștite. 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce șanse are Simona Halep să termine 2019 pe prima poziție WTA!

       Cea mai populară sportivă româncă a ultimului deceniu, Simona Halep, rămâne și în 2018 pe prima poziție aclasamentului WTA,...

Dinamo se reinventează chiar înainte de vacanța de iarnă

      La o temperatură la care să nu lași nici,,câinii’’ afară (din play-off), Dinamo București a spulberat U Craiova sâmbătă...

Concerte de colinde ale corului „Lira”

    Corul “Lira” al claselor V-VIII de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” din  Deva , avându-l ca dirijor pe ...

Închide