Regulament privind maşinile abandonate, discutat de Consiliul Local Hunedoara

Conducerea Primăriei Hunedoara va aduce, vineri, în atenţia Consiliului Local un regu­la­ment care să prevadă soluţii pentru vehiculele abandonate pe raza municipiului. Proprietarii care nu se vor conforma riscă să fie amendaţi şi taxaţi, dar şi să rămână fără vehicul.
Regulamentul privind activităţile de identi­fi­care, ridicare, transport, depozitare şi eli­berare sau valorificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public ori privat al municipiului va fi dezbătut şi supus la vot în şedinţa de Consiliu Local ce va avea loc vineri, 29 ianuarie, anul curent.
Proiectul de hotărâre prevede fiecare pas al unei proceduri ce va trebui urmată de auto­rităţile abilitate în domeniu pentru ges­tionarea problemei maşinilor abandonate.
Conform estimărilor Poliţiei Locale, în muni­ci­piul Hunedoara există cel puţin 200 de vehi­cule abandonate, multe dintre ele ocupând locuri de parcare ce ar putea fi folosite de alţi cetăţeni, altele fiind lăsate de luni bune pe marginea străzilor sau chiar pe chiar pe zone verzi.
Pe scurt, conform proiectului de hotărâre, în baza sesizărilor făcute de cetăţeni, poliţiştii locali (în colaborare cu cei ai Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara) vor inspecta fiecare maşină în parte şi vor lăsa pe vehicul o somaţie privind ridicarea ma­şinii. Apoi, tot poliţiştii vor fi cei care vor încerca identificarea proprietarului. Dacă proprietarul va fi identificat, acestuia i se va trimite acasă încă o somaţie privind ridicarea maşinii abandonate. Dacă nu va fi identificat, cu respectarea prevederilor legale şi ale regulamentului, maşina în cauză va fi ridicată şi dusă pe o platformă amenajată şi păzită din aria fostei unităţi militare de la Hăşdat. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu maşinile pro­prietarilor care au fost indentificaţi şi so­maţi, dar care nu s-au conformat avertis­men­telor scrise transmise autorităţile abili­tate.
Maşinile depozitate pe platforma amintită, dacă nu vor fi revendicate, vor intra în pro­prietatea municipalităţii, aceasta putând apoi să le valorifice, după cum se arată în regu­lamentul propus analizei şi votului Consiliului Local.
Proprietarii care nu se vor conforma so­maţiilor şi vor ajunge în situaţia de a-şi re­vendica maşinile ajunse deja în centrul de depozitare vor trebui să achite o amendă de 2.000 de lei, plus costurile de ridicare, tras­port, depozitare şi pază (costuri ce vor fi sta­bilite printr-o viitoare hotărâre de Consiliu Local).
Condiţiile detaliate în care se va putea face ridicarea, restituirea sau valorificarea ma­şi­nilor abandonate vor fi stabilite în cadrul şe­dinţei Consiliului Local de vineri, 29 ianuarie 2021.

Biroul Comunicare, Promovare Imagine al Primăriei Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

5 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

5 ore ago