Categories: Comunitate

Reforme şi proiecte noi în Consiliul Judeţean al Elevilor

Noua echipă de conducere, proaspăt aleasă, a Consiliului Judeţean al Elevilor Hune­doara, începe anul cu o serie de parteneriate care au în prim-plan elevii hunedoreni, de­mons­trându-şi eficienţa şi respectând pro­misiunile date elevilor reprezentanţi.
Astfel, încă din primele zile ale noului an, cu dorinţa mare de a reforma structura şi a atra­ge din ce în ce mai mulţi elevi din judeţ în struc­tura de reprezentare, au început par­te­neriatele.
Formula aleasă în Biroul Executiv este compusă din cinci elevi din zone diferite ale judeţului. Lukas Hangan (foto), în vârstă de 17 ani, elev la Colegiul National “Decebal” din Deva, ocupă funcţia de preşedinte. Biroul are trei vicepreşedinţi: Mihai Martinesc, elev la Colegiul Naţional Pedagogic “ Regina Maria “ din Deva, Rami Cristescu, elev la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” şi Nicolas Ciubotaru, elev la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad. Funcţia de Secretar este ocu­pată de Raul Drăgan, elev de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva.
Fiecare dintre ei a venit cu idei şi iniţiative moderne şi eficiente pentru a populariza şi reclădi structura de reprezentare din judeţ. Proiectul de pornire este un parteneriat oficial cu “ThinkUp” Academy, care are ca scop im­ple­mentarea la nivelul judeţului Hunedoara a “Programul Naţional Pentru Dezvoltarea Personală a Elevilor din România”.
Inaugurată în data de 6 iulie 2020, în mediul online, “ThinkUp” Academy este prima instituţie educaţională de proiecte şi idei din Europa, iniţiată, creată şi condusă de elevi pentru elevi. Scopul principal al academiei este acela de a cultiva şi stimula interesul elevilor faţă de implicarea lor în propria edu­caţie prin intermediul unor proiecte socio-eco­nomice. Academia le oferă tinerilor antre­pre­nori oportunitatea să creeze proiecte cu impact educaţional, prin sprijinul primit de la mentorii din cadrul academiei în crearea acestora. Cu alte cuvinte, atunci când un elev are un proiect în minte, ar dori să îl pună în aplicare, însă nu ştie de unde să înceapă şi ar avea nevoie de sprijin, se poate înscrie în Academie gratuit. Deşi “antreprenoriat” poate părea un cuvânt greu, Academia consideră că un tânăr antreprenor este cineva care are o idee ingenioasă, pe care doreşte să o pună în practică. Viziunea este de a contura lumea de mâine, prin motivarea tineretului de astăzi, iar cele trei misiuni ale acesteia sunt Formulează, Creează şi Implementează.
Academia pune la dispoziţia elevilor atât se­siuni de mentorat, cât şi cursuri personalizate sub formă de ateliere şi conferinţe. Parte­ne­riatul proaspăt încheiat este un start foarte bun şi inovativ pentru Consiliul Judeteal al Elevilor Hunedoara, fiind un parteneriat ce pune în valoare calităţile antreprenoriale ale oricărui elev. În luna februarie se anunţă un parteneriat alături de VeDem Just, iar în luna martie se conturează un proiect alături de DearSociety.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

18 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

18 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

18 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

18 ore ago