Reducerea posturilor din primãrii impune noi taxe

Nicolle Ebner

Consiliul Local Brad ia în calcul varianta introducerii unei taxe suplimentare pentru toţi cetăţenii care nu sunt locuitori ai municipiului, dar care beneficiază de serviciile prestate de Serviciul Comunitar Local de Evidenţă Informatizată a Persoanei (SCLEIP).

Trei angajaţi la 45.000 de locuitori

Nici nu a ajuns să fie aplicată, că deja se întrezăresc primele efecte ale „faimoasei OUG 63/2010”, menită să restructureze administraţia publică locală. Prin noua organigramă impusă administraţiilor locale de către Guvernul Boc, Primăria Brad trebuie să reducă la jumătate numărul angajaţilor de la SCLEIP Brad, de la şase, la trei. Conform normativelor stabilite de guvern, trei angajaţi sunt suficienţi pentru a presta servicii unui număr de 45.000 de hunedoreni din zona Bradului. „Vom fi puşi într-o situaţie extrem de delicată, aceea de a nu putea deservi, în timp util, cetăţenii care vor să-şi schimbe actele de identitate sau să-şi facă astfel de documente. Am depus un memoriu către Prefectura Hunedoara şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), pentru a accepta numărul de şase angajaţi, personal necesar deservirii întregii populaţii arondate acestui serviciu, însă, după semnalele pe care le-am primit, cererea noastră nu va fi aprobată”, declară primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto).

Servicii la timp

Pentru asigurarea calităţii serviciilor către populaţie, Consiliul Local Brad analizează oportunitatea stabilirii unei taxe, ce ar urma să fie plătită de către cetăţenii care nu sunt locuitori ai municipiului Brad. „Noi nu dorim acest lucru, pentru că, şi aşa, birurile la care sunt supuşi oamenii sunt multe şi mari, însă, este singura modalitate de a menţine şase persoane la SCLEIP Brad, din taxele încasate, urmând a fi asigurate salariile a trei angajaţi, astfel încât, populaţia să beneficieze de servicii în timp optim, prevăzut de lege”, mai declară primarul Florin Cazacu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • D-le Cazazu si asa la SCLEP Brad este prea multa lume in frunte cu sefa de acolo care este JALNICA in tot ceea ce face....puteti incepe cu ea prin a o distribui in alta parte( daca gasiti pe seama competentelor ei ...adica la cata prostie zace in ea...cred ca doar femeie de servici la primarie)

  • Sunt un bradean satul de mizeria orasului in care locuieste si de coruptia care s-o instalat odata cu venirea lu cazacu la primarie.Incepeti restructurarea cu cazacu. este cea mai onorabila si la indemana solutie. din pacate de abia din 2012.

  • Mai bine ar pune o taxa pe neamurile angajate in primarie, sau macar sa-i invete sa nu-i mai zica unchiule de fata cu cetatenii.rusine.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

13 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

13 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

13 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

13 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

13 ore ago