Categories: Sport

Redresare pe vânt şi ploaie

Ciprian Marinuţ

Cu fostul secund Dumitru Gălan în rol de antrenor principal şi pe o vreme potrivnică, influenţată de ploaie şi vânt, FC Hunedoara a reuşit prima victorie pe teren propriu în actualul retur al campionatului. „Alb-albaştrii” au triumfat cu 3-2 (1-1) în faţa echipei secunde a clubului Pandurii Târgu Jiu şi au pus punct unei serii de trei înfrângeri consecutive.
Start de moral
Încurajaţi de aproximativ 300 de suporteri, hunedorenii au început în forţă şi au deschis scorul la prima oportunitate ivită. În minutul 2, Tecsi a punctat după o centrare perfectă a lui Ciucurescu şi a asigurat un start de moral echipei sale. Până la pauză, ambele echipe au mai avut bune ocazii de a marca, însă s-a înscris numai din faze fixe. Întâi au făcut-o oaspeţii, care au restabilit egalitatea în minutul opt, când Brata a înscris dintr-o lovitură de la 25 de metri. Apoi, în minutul 25, a fost rândul lui Făgărăşanu să-şi arate măiestria la o fază similară cu cea din care au egalat oltenii, iar FC Hunedoara a intrat la cabine cu avantaj minim de 2-1.
Finiş inspirat şi cu speranţe
Hunedorenii s-au cam culcat pe o ureche după pauză, crezând că avantajul din prima repriză le va fi suficient. Pandurii au profitat de situaţie şi au restabilit egalitatea, în minutul 68 în urma unei erori în lanţ a defensivei hunedorene de care a profitat Cocină (minutul 68). Pe final, plusul de ambiţie al alb-albaştrilor a fost răsplătit de golul marcat de noul intrat Muntean (min. 82), iar FC Hunedoara a bifat prima victorie acasă în actualul retur. „Le mulţumesc suporterilor de la peluză, pentru ca ne-au susţinut, au stat în ploaie alături de noi. Sper să fie în continuare lângă echipă!”, a declarat Andrei Făgărăşanu, pentru site-ul suporterilor hunedoreni. „Îmi era dor să aud spectatorii hunedoreni strigând bravo, bă!”, a notat pe contul de Facebook preşedintele clubului de pe Cerna, Alin Barna.
FC Hunedoara – Pandurii Tg. Jiu 3-2 (2-1)
Au marcat: Tecsi (2), Făgărăşanu (25), Muntean (82) / Brata (8), Cocină (68).
FC Hunedoara:  Raţ – Ciucurescu, Găceanu (cpt.), Ciumaşu, Roiu – Şoit, Sandu Remus (M. Olariu), Gheară (Muntean), Drăgoescu – Tecsi (H. Popa), Făgărăşanu (Grigore). Antrenor: Dumitru Gălan.
Pandurii II Tg Jiu: Opriţa – Trocan, Celcea, Militaru, Constantin – Stegaru, Dănăriciu (Mareş), Brata (Tudor), Pârcălabu (cpt.) – Mărgărit (Dodoi),  Shamsin (Cocină). Antrenor: Adrian Bogoi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

3 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

3 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

3 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

3 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

3 ore ago