Recursul în procesul lui Hada& Co, amânat pentru toamnã

Recursul în procesul de corupţie în care este judecată fosta conducere a Primăriei Hunedoara, adică primarul Ovidiu Hada (foto stânga) şi viceprimarul Robert Dan (foto dreapta), precum şi doi foşti angajaţi ai instituţiei, Ioan Ţiplea şi Daniela Căpâlnă, a fost amânat pentru data de 5 septembrie 2013, de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Aceasta este a treia amânare consecutivă, după termenele din lunile martie, aprilie şi cel din 6 iunie a.c. Probabil că termenul a fost dat aşa de târziu, deoarece intervine şi vacanţa judecătorească. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia i-au trimis pe cei patru în judecată, la începutul anului 2011, pentru încheierea, în cursul anului 2009, prin încălcarea legii, a cinci contracte de achiziţii publice, prin care s-a prejudiciat municipalitatea hunedoreană cu 171.212,36 lei. Fostul primar Ovidiu Hada a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar fostul viceprimar, Robert Dan la trei ani de puşcărie de către judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia. Daniela Căpâlnă, fost şef Serviciu Buget-Finanţe-Contabilitate al primăriei, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare şi Ioan Ţiplea, fost inspector de specialitate la Compartimentul Achiziţii din cadrul primăriei, a primit cinci ani de închisoare cu executare. Cei patru inculpaţi au declarat recurs, care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

16 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

16 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

16 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

16 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

16 ore ago