Categories: Comunitate

Rector rus, Doctor Honorius Causa la Petroşani

Dana Istudor

Rectorul Universităţii de Stat de Mine din Moscova, Andrey Korchak, a primit titlul de Doctor Honorius Causa al Universităţii din Petroşani. Ceremonia de decernare a înaltului titlu academic a fost găzduită de Sala Senatului a instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului.

Protocol de colaborare

„Senatul din Petroşani a decis în luna martie acordarea înaltului titlu academic, drept o recunoaştere a contribuţiei domnului Korchak la dezvoltarea colaborării dintre cele două instituţii, din Petroşani, respectiv Moscova. Vom continua să ţinem aproape şi pe mai departe, inclusiv în ceea ce priveşte schimburile de experienţă între studenţi sau cadre didactice“, a declarat Emil Pop, rectorul Universităţii din Petroşani. Oaspetele rus, născut în anul 1954 în regiunea Moscova, a mulţumit pentru înalta distincţie acordată şi a precizat că bunele relaţii dintre cele două instituţii de învăţământ superior, din Petroşani şi Moscova, vor continua şi pe mai departe.

„Drumul formării universităţilor din minerit nu a fost deloc uşor, nici la Petroşani, nici la Moscova. Universităţile noastre sunt însă, în prezent, liderii europeni în acest domeniu. La Moscova şi Petroşani avem personal supercalificat în minerit, un domeniu care are un merit deosebit în dezvoltarea ţărilor noastre“, a spus Andrey Korchak.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honorius Causa s-a încheiat cu semnarea unui protocol de colaborare între cele două universităţi, în mai multe domenii de activitate.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • stimata Domnisoara,
    Daca ati fi fost ceva mai silitoare la liceu, sau daca (Doamne Fereste !) ati fi citit ceva mai mult, nu cred ca ati fi confundat un Doctor Honoris Causa, cu "celebrul" Honorius Prigoana.
    DAca mai scrieti articole despre mediul intelectual, va implor, inainte de asta cititi ceva documentatie, iar dupa ce scrieti, dati articolul unui om cu mai multa cultura pentru corectarea erorilor .
    Se pare ca, totusi, ridicolul nu ucide pe nimeni...
    Va doresc invatatura placuta.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago