Categories: Sport

Record de participare la „Cupa liceelor”

Ciprian Marinuţ

Organizatorii contează pe participarea a peste 1.000 de elevi din liceele hunedorene la noua competiţie a liceenilor, care se va desfăşura la cinci discipline: futsal, handbal, cros, baschet şi tenis de masă (la băieţi şi fete).

Regulament mai permisiv
Noua competiţie rezervată liceenilor, „Cupa liceelor”, care concurează tradiţionala Olimpiadă Naţională a Sportului Şcolar (ONSS), are şanse să atragă mai mulţi participanţi, pentru că are un regulament mai permisiv şi pune la bătaie premii pentru toţi participanţii. Regulamentul de la Cupa liceelor permite participarea tuturor elevilor născuţi în 1990 sau mai tineri, faţă de 1991 la O.N.S.S. şi permite şi participarea elevilor legitimaţi la cluburile sportive. „Contăm pe participarea tuturor liceelor din judeţ, iar după estimările noastre, se vor alinia la start peste 1.000 de elevi. DSJ Hunedoara va oferi tuturor echipelor participante două-trei mingi de fotbal, handbal sau baschet, celor de la atletism (cros) tricouri, iar celor de la tenis de masă palete”, a spus Marius Simina, inspector la DSJ Hunedoara.

Start în 16 ianuarie
Pe plan judeţean, competiţia va fi organizată de DSJ Hunedoara, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Prefectura Hunedoara, Academia Olimpică Română  – Filiala Hunedoara, în colaborare cu asociaţiile judeţene pe ramuri de sport şi va începe în data de 16 ianuarie. „Noua competiţie e atractivă, pentru că regulamentul ne permite să mizăm pe toţi elevii din şcoala noastră, fie ei legitimaţi sau nu. Noi vom participa la toate disciplinele, cu excepţia handbalului, şi ne propunem să câştigăm locul I pe judeţ la fotbal şi baschet băieţi, unde avem echipe foarte bune”, a spus Marius Sîrbu, profesor de educaţie fizică şi sport la Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

6 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

7 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

7 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

7 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

7 ore ago