Categories: Actualitate

Razii în cartierele periferice ale Devei

Oamenii legii au descins, vreme de două zile, în cartierele mărginaşe ale Devei şi pe raza localităţilor aparţinătoare, pentru depistarea celor care locuiesc fără forme legale pe teritoriul reşedinţei de judeţ. În urma acţiunii, autorităţile au descoperit zeci de construcţii ridicate ilegal şi au trimis peste 100 de persoane în localităţile lor de domiciliu.
Poliţiştii locali, împreună cu reprezentanţi ai IPJ Hunedoara, dar şi cu pompieri, jandarmi, angajaţi ai Enel şi inspectori sanitar-veterinari, au luat la puricat zonele Carierei-Cascadei, „Uzo Balcan”, Lunca Mureşului, Primăverii şi Nicolae Grigorescu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Public de Poliţie Locală Deva, Gabriela Voronca, „în urma acestei acţiuni, au fost legitimate şi verificate în bazele de date, 250 de persoane şi alte 10 au fost amprentate şi fotografiate. De asemenea, 11 persoane aveau actele de identitate expirate şi au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 470 de lei persoanelor care locuiesc fără forme legale. Peste 100 de oameni care nu îşi justificau prezenţa pe raza reşedinţei de judeţ au fost trimişi către localităţile de domiciliu”. În plus, reprezentanţii Enel au descoperit, pe strada Nicolae Grigorescu, instalaţii electrice improvizate, iar inspectorii sanitar-veterinari au găsit peste 30 de cai şi porci deţinuţi fără acte, crotalii sau cipuri. Oamenii legii au mai descoperit şi o serie de bunuri – în mare parte scule electrice – despre care există suspiciunea că ar fi fost furate, iar pe strada Carierei şi pe dealul din zona „Uzo Balcan”, au fost descoperite peste 55 de construcţii improvizate. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

5 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

5 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

5 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

5 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

5 ore ago