Sport

Raul Manuel Dan este campion şi vicecampion naţional la obstacole

Nicolae Gavrea

Cu puţin timp în urmă, menţionam în cotidianul nostru despre activitatea grupei de sportivi atleţi pregătită de prof. Cornelia Juratoni. Atunci, în prim plan a fost multipla campioană Denisa Bota, cea care era proaspăt medaliată la Cupa balcanică de juniori.

La antrenamentele pe care le-am urmărit se afla şi Raul Manuel Dan, cel care în actualul sezon a înregistrat două recorduri naţionale de juniori. Am purtat, la final de antrenament, o scurtă discuţie cu tânărul atlet devean:
Reporter: Cum a fost sezonul? Recorduri personale, eşti mulţumit?
Raul M. Dan: A fost un debut de sezon bun, sunt mulţumit de rezultate, am muncit, m-am antrenat şi sunt bucuros. Eu am fost şi la fotbal, dar tata mereu îmi spune că la atletism este mai bine şi mai frumos!
Reporter: E greu, aici, la atletism?
Raul M. Dan: Da, e greu, nimic nu e uşor. Trebuie să trag tare, să muncesc în fiecare zi!
Reporter: E o vară fierbinte. Cu ce te vei ocupa în vacanţă?
Raul M. Dan: Mai am finala, să vedem rezultatele. După două recorduri vreau să am şi medalii la ambele probe pe care le alerg…
Aceasta a fost discuţia pe care am avut-o cu circa trei săptămâni în urmă. Ei bine, după muncă vine şi răsplata. La finala Campionatului Naţional de atletism pentru juniori I, tânărul atlet legitimat la CNS Cetate Deva, pregătit, cum spuneam, de prof. Cornelia Juratoni, a reuşit să îşi îndeplinească dorinţa. El a cucerit medalia de aur în proba de 2.000 m obstacole, cu timpul de 6:25.67, fiind noul campion naţional la această probă.
Cea de-a doua medalie a fost cucerită de Raul Dan în proba de 3.000 m (timp înregistrat 9:26.76), el fiind depăsit de bistriţeanul Sebastian Tomoioagă.
Să mai notăm că în proba de ştafetă feminin 100+200+300+400 m, reprezentantele CSS Hunedoara, ştafeta alcătuită din Francesca Rus, Patrina Pivniceru, Andrada Ghiaţă şi Mădălina Radu, au ocupat la finalul probei locul II, cucerind titlul de vicecampioane naţionale.
Despre rezultatele înregistrate de sportivii din judeţul Hunedoara la campionatele naţionale vom reveni.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au pus deja la bă­taie bani frumoși pen­tru unii candidați care…

9 ore ago

Laurențiu Nistor: Drumuri moderne pentru dezvoltarea comunităților locale

Infrastructura rutieră modernă este primul pas spre dezvoltarea social-eco­no­mică și turistică a județului Hunedoara. Consiliul…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara Pentru că va primi titlul de Cetățean de Onoare…

9 ore ago

Bulina negră

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat Pentru că l-a mușcat pe fostul său coleg, deputatul Florin Roman,…

9 ore ago

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat,…

9 ore ago

Un nou val de praf saharian lovește România – Care vor fi zonele afectate

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

9 ore ago