Răsturnare de situaţie în dosarul tâlharului refugiat la mănăstire

Individul a fost condamnat la trei ani de puşcărie pentru furtul unei huse de telefon. A intrat într-un magazin chinezesc din Petroşani, a furat-o de pe raft şi a dat să plece. Angajaţii l-au văzut şi când l-au oprit, bărbatul i-a atacat cu un cuţit.

Le-a spus magistraţilor că are probleme psihice
Lobonţ Avram a fost judecat în lipsă şi con­damnat la Judecătoria Petroşani pentru infracţiunea de tâlhărie calificată. Imediat după ce a fost încarcerat, bărbatul a făcut o cerere de redeschidere a procesului penal, care a fost admisă de instanţă. Odată ad­misă cererea, hotărârea pronunţată în lipsa persoanei condamnate este desfiinţată de drept, astfel că judecata s-a reluat din faza camerei preliminare. Chiar dacă a scăpat de condamnare, Avram a fost iarăşi arestat pre­ventiv de către magistraţii Judecătoriei Petroşani. Tribunalul Hunedoara a desfiinţat soluţia şi a dispus punerea sa în libertate. Conform rechizitoriului, bărbatul a intrat într-un magazin din Petroşani şi a furat o husă de telefon mobil, însă, în momentul în care a părăsit magazinul, s-a activat alarma. Fiind observat de către un angajat, acesta din urmă a ieşit imediat după el şi i-a cerut să revină în magazin pentru a verifica dacă nu a sustras bunuri, moment în care a aruncat pe jos husa. L-a lovit cu pumnul în faţă iar pe un altul l-a ameninţat cu un bri­ceag. Câteva ore mai târziu avea să fie des­coperit pe peronul staţiei CFR Simeria şi adus la Petroşani, pentru anchetă. Nu a re­cu­noscut comiterea faptei, a menţionat că suferă de afecţiuni psihice şi nu îşi aduce aminte cu exactitate cele întâmplate în ma­gazin.
Individul nu avea locuinţă şi se re­fu­giase la Mânăstirea Râmeţ, dar nu stătea prea mult la lăcaşul de cult, deşi găsise înţe­le­gere la călugări. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare