Politica si administratie

Răchitova: Se trage linie și se fac ultimele planuri pentru 2022

Magdalena Șerban

Administrația publică din Răchitova încheie 2022 cu un dispensar moder­nizat din fonduri europene, multe in­vestiții câștigate pe diverse axe de fi­nanțare și totodată fără gânduri negre în ce privește majorarea taxelor locale. Ba mai mult, îl va aduce pe Moș Crăciun care va fi darnic cu cei mici.

 

Per ansamblu, un an complex

„Ne pregătim cu daruri pentru co­pilașii de până la clasa a VIII-a. Cu tot cu grădiniță, am calculat undeva la 110 copii. Banii au fost prevăzuți la ca­pitolul achiziții din cadrul bugetului, deci e totul în regulă. Se face la școală o festivitate specifică săr­bătorilor de iarnă și acolo vor primi și pachetele. Noi nu am stabilit încă dacă vom organiza sau nu un mic concert de colinde. Totul se rezumă la chel­tuieli, în mod cert. Dar cine dorește să ne colinde la primărie, e binevenit. Iar pentru că nu vrem să ajun­gem și noi o greu­tate în plus pe umerii oamenilor, având ei destule hopuri de trecut, neajunsuri și piedici de tot felul, nu vom majora grila de impozitare pentru 2023, ci doar o vom actualiza cu indicele in­fla­ției. Nu e că vrem sau nu, ci se impune legal să facem asta. O altă noutate pe care țin să o comunic e legată de dis­pen­sarul uman care a trecut printr-un pro­ces de reabilitare și modernizare din bani europeni nerambursabili, câștigați prin Grupul de Acțiune Locală Țara Hațe­­gului-Ținutul Pădurenilor și o cotă asi­gurată din bugetul propriu. E gata și urmează să facem recepția lucrărilor, iar de la anul va fi repus în circuitul funcțio­nal. Avem serviciu medical asigurat. Este un obiectiv foarte important pen­tru comunitate și cu siguranță va dăinui mulți ani de acum încolo. Un serviciu medical pri­mar e vital pentru oricine. Era necesar să se desfășoare într-o lo­­cație amenajată con­form standardelor ac­tua­­le prevăzute de re­gle­men­tările sani­tare. Ne bucurăm că am reușit să-l du­cem la bună îndeplinire”, a afir­mat primarul din Răchitova, Liviu Simedroni (foto).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

18 ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

18 ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

18 ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

18 ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

18 ore ago