Răchitova: dezinfecţie pe domeniul public şi apel la conştientizare

Magdalena Şerban

Se consideră că pilonul cel mai important al democraţiei este spiritul comunitar. Iar în contextul în care un virus ucigaş face ravagii, se cer solidaritate şi prevenţie. La Răchitova, s-au aplicat deja restricţiile impuse de starea de urgenţă decretată de preşedintele României.

„Am convocat întrunirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât să instituim măsuri de prevenţie şi să punctăm poziţia în care ne aflăm în lupta cu noul virus ce face victime în întreaga lume. Şi activitatea din primărie a suferit modificări. Am afişat înştiinţarea cum că reducerea de 10 procente acordată la plata taxelor şi impozitelor locale se prelungeşte până la sfârşitul lunii iunie, în temeiul prevederilor legale. Am anunţat oamenii să nu se mai deplaseze la sediul nostru pentru a-şi procura adeverinţele pentru APIA, deoarece le facem noi şi le trimitem la centrele APIA. Dar mai sunt şi persoane care au diverse solicitări şi ajung la noi. Însă există soluţie dezinfectantă pentru a şi-o pulveriza pe mâini şi nu se acceptă aglomeraţia. Există la nivel administrativ-teritorial lume întoarsă din străinătate, ceea ce a dus la un număr de 16 cazuri aflate în izolare la domiciliu (au sosit din Austria şi Germania) şi două în carantină (din Italia). Din acest total, 12 beneficiază de hrană şi de ceea ce au nevoie din partea noastră, fiind cazuri mai speciale. Ca măsuri de prevenţie, s-a făcut dezinfecţie pe domeniul public (în jurul primăriei, prin sate etc), am anunţat bisericile, am trimis instrucţiuni la magazinele alimentare, iar de activităţi cultural-artistice nici nu se pune problema. Tot în această perioadă am întocmit o situaţie cu persoanele trecute de 65 de ani pe care urmează să le contactăm, să vedem cum le putem sprijini”, a afirmat Liviu Simedroni (foto), primarul comunei Răchitova.
Acesta face un apel la populaţie să evite pe cât posibil ieşirile nejustificate de vreo urgenţă şi să conştientizeze că numai dacă fiecare dintre noi va respecta regulamentul impus sau recomandat de autorităţi, se va reuşi oprirea răspândirii pandemiei, respectiv stoparea daunelor umane create de COVID-19.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noi restricţii pentru români care vor fi cuprinse într-o ordonanţă militară

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a declarat ieri, marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii.

A încălcat ordinul de protecţie şi a sfârşit în arest

Agresorul are 45 de ani şi este din comuna Vaţa de Jos. Acesta şi-a terorizat concubina şi nu mai avea

A sărit cu maşina în Pârâul Băniţa

Viteza prea mare cu care circula un tânăr din Deva, în condiţiile în care drumul era alunecos, a stat la

Închide