Categories: Sport

Puncte scãpate printre degete

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a pierdut „dramatic”, în prelungiri, în faţa pretendentei la promovare FC Bihor, dar îşi păstrează intacte şansele de evitare a retrogradării, pentru că rivala, ACU Arad, a capotat la Severin. Devenii au condus cu 2-1, dar Dîrvaru a fost eliminat şi bihorenii au egalat şi au învins printr-un gol marcat în minutul 94. Partida a fost blocată la unele case de pariuri, fiind considerată suspectă.
 

Multe evenimente, puţin fotbal
Meciul de pe Stadionul „Cetate” a fost animat de cinci goluri, răsturnări de scor, două penalti-uri şi o eliminare. Cu toate acestea, fotbalul a fost de o factură modestă şi fără atribute moderne, deşi miza era mare pentru ambele echipe, iar una dintre combatante este o pretendentă la promovare.
Antrenorul Mureşului, Constantin Olariu, a fost obligat să trimită în teren o echipă de conjunctură, din care a lipsit căpitanul Horaţiu Sătmar, întrucât, cu o zi înainte de meci, o parte dintre jucători a reclamat neplata unor prime de joc. Orădenii, care stau bine la… capitolul bani, au profitat de degringolada din tabăra deveană şi au deschis rapid scorul prin Bârză (min. 2). Mureşul a uimit, trecând peste momentul psihologic dificil, şi a întors scorul. Octavian Drăgan (38) a egalat după o centrare de pe banda dreaptă, iar Furdean (55) a adus avantaj pentru deveni, punctând dintr-un penalti acordat la un fault asupra lui Drăgan.

 

Trădaţi de gafe ciudate
La acest scor, Mureşul s-a transformat radical, de parcă ar fi fost secătuită de energie şi clarviziune de o entitate nepământeană. Bihorenii au ieşit din nou la rampă şi au beneficiat de un penalti, însă Chiş (67) a executat slab şi a ratat. Imediat după lovitura de la 11 metri, Dârvaru (69) a fost eliminat, iar FC Bihor a profitat de superioritatea numerică şi a preluat total controlul partidei. Orădenii au reuşit să egaleze prin Fl. Pop (min. 85) şi şi-au acontat cele trei puncte după lovitura liberă, de la 22 de metri, transformată de Danci în minutul patru al prelungirilor. Seria de gafe comisă de jucătorii deveni pe final, când era clar că ACU Arad a pierdut la Severin cu Gaz Metan Craiova, a părut cel puţin „ciudată” şi pare să ofere un sâmbure de adevăr deciziei unor case de pariuri care au considerat partida suspectă şi au blocat-o.

Mureşul Deva-FC Bihor Oradea 2-3 (1-1)
Au marcat: Oct. Drăgan (38), Furdean (55 din penalti) / Bârză (2), Fl. Pop (85), Danci (90+4).
Mureşul: Al. Coman-Al. Petresc, Perde (cpt), Dosan, T. Coca-Gonluţ, Al. Dan, Furdean, Oct. Drăgan-Melcea, Dârvaru. Antrenor: Constantin Olariu.
FC Bihor: Pogacsic-Moraru, Muscă (cpt), Oltean, C. Chiş, Mărkuş, A. Florean, Danci, Bârză, R. Lupu, Selagea. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.
Arbitru: Sorin Tarcea (Timişoara);
Asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Iulian Szekely (Cluj-Napoca)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago