Categories: Comunitate

Punct final la lucrările din Haţeg şi Călan, derulate de Apa Prod

Natalia Bumbac

SC Apa Prod SA Deva se pregăteşte de recepţia lucrărilor desfăşurate prin contractul „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune a reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Călan şi Haţeg”. Este vorba de unul dintre cele 10 contracte de lucrări cuprinse în proiectul finanţat din fonduri europene „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”.
Din datele furnizate de operatorul de apă şi canal din nordul judeţului, investiţia realizată etapizat a presupus modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare, cu scopul creşterii calităţii serviciilor oferite consumatorilor şi a calităţii apei potabile. Una dintre principalele lucrări efectuate prin acest contract a constat în reabilitarea unui tronson al reţelei de aducţiune a apei brute în Hobiţa, cu o lungime de peste 1,1 kilometri. În plus, a fost construit un complex nou de înmagazinare a apei potabile în Călan şi au fost reabilitate complexele de înmagazinare a apei potabile de pe strada Cimitirului şi Hunedoarei din Haţeg. Tot aici au fost construite două staţii noi de pompare a apei potabile. Mai mult de atât, infrastructura de apă şi canalizare a fost dotată cu un sistem electronic de supraveghere, control şi transmitere automatizată a datelor, de tip SCADA, astfel încât presiunea sau debitul apei vor putea fi monitorizate în timp real, prin dispeceratele locale, special create.
Contractul cu asocierea de firme care a realizat investiţia a fost semnat în 23 martie 2014, ordinul de începere a lucrărilor fiind dat în 5 mai. Valoarea totală a contractului este de 22.847.478 de lei, fără TVA, proiectul fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

9 ore ago