Categories: ActualitateFlash

Psiholog hunedorean implicat în afaceri cu pensii de handicapat

Psihologul hunedorean Cristina Reis, alături de şeful secţiei de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar din Cluj, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru o afacere cu documente false folosite pentru adeverinţe de handicap.
Obţineau pensii
Deşi au fost propuşi pentru arestare preventivă, cei doi vor fi judecaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile.
Ancheta procurorilor a descoperit că şeful Secţiei de Neuropsihiatrie a Spitalului Militar din Cluj, Radu Ciurea, în complicitate cu psihologul hunedorean Cristina Reis, au activat o reţea de înşelăciune, prin care, cu ajutorul unor documente medicale false, eliberau pe bani adeverinţe de handicap, folosite de clienţi pentru a obţine pensii de la stat. Conform datelor anchetatorilor, de această reţea au profitat 17 persoane, care au obţinut adeverinţe false. Cu complicitatea psihologului hunedorean Cristina Reis, medicul clujean dădea unor persoane fără probleme documente care certificau că acestea sunt suferinde de afecţiuni psihice grave, care le dădeau dreptul la pensii de handicap. Cei doi au fost duşi în faţa Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, dar instanţa a decis cercetarea acestora în stare de libertate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de procurori cu recurs. Cristina Reis este angajată de peste un an de zile la Spitalul Judeţean din Deva, la Centrul de Sănătate Mintală pentru Copii. (V. Macovei)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nu exista pensie de handicap. Persoanele cu handicap primesc o INDEMNIZATIE, in functie de gradul in care sunt incadrati. Ori sunteti neinformati, ori rauvoitori. Medicul de la Cluj a dat ani de zile adeverinte unor persoane din Asociatia Arizona condusa de Cotoraci Catinca, dar procurorii hunedoreni nu s-au sinchisit sa vada despre ce era vorba. Noroc cu cei de la Cluj, care le-au priponit pe Cotoraci - mama si fiica. Poate cauta cineva si pe la Zam, ca si de acolo faceau rost de adeverinte pentru persoane din Asociatia lor.

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Vând fotoliu rulant pentru persoane cu handicap, cadru metalic nou, bicicletă medicinală. Relații la telefon…

8 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

3 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

3 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

3 zile ago