PSD şi PNL, umăr la umăr la europarlamentare! Declaraţii „la cald“ ale liderilor judeţeni ale celor două partide

26 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Alegeri europarlamentare cu mari surprize! Conform exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde, singurul aprobat de BEC, pentru ora 21.00, fotografia rezultatelor la alegerile pentru Parlamentul European arată astfel: 1.PSD – 25,7% , 2.PNL – 25,7%, 3.USR-PLUS – 23,9%, 4.Pro România – 5,7%, 5.UDMR – 5,4%, 6.PMP – 5,2%, 7.ALDE – 4,7%, 8.ALŢII – 3,7%

Este foarte important de precizat că eşantionul construit pentru exit- poll nu a inclus secţii de votare din străinătate.
Prezenţa la vot la europarlamentare a fost de aproape 50 la sută, iar la referendum de aproape 42 la sută.

”Scorul nu ne avantajează”
”Este un scor care nu ne avantajează. Dar, întotdeauna când vrei să faci mult şi bine pentru ţară, electoratul te judecă altfel. Respectăm votul dat. Aceste alegeri nu pot schimba guvernarea sub nici o formă. Nu au fost alegeri pentru schimbarea guvernării. S-a dat un vot pentru referendum şi pentru europarlamentare. Ca lider al PSD Hunedoara nu sunt mulţumit de rezultate, şi nu credeam că vom ajunge aici. Este votul electoratului, îl respectăm. Poate vedem îl el şi greşelile pe care le-am făcut. Am făcut tot ce am putut, nu avem ce să ne reproşăm”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, aseară, după anunţarea exit-poll-ului, la sediul organizaţiei judeţene a partidului.

”Am pierdut o bătălie, nu şi războiul”
”La Comitetul Executiv al partidului, vom vedea cine va candida, pentru şefia partidului, dacă Liviu Dragnea demisionează din funcţie. Sunt de acord cu Liviu Dragnea că premierul nu trebuie să demisioneze. Nu voturile de astăzi au ales guvernarea, ci cele din 2016, când Alianţa PSD-ALDE a făcut peste 50 la sută. Sigur, Iohannis doreşte să schimbe guvernul. Mulţumesc întregii organizaţii a PSD din judeţ. A fost cea mai performantă campanie pe care am făcut-o. Mulţumesc fiecărui membru de-al nostru. Nu înseamnă că, dacă am pierdut o bătălie am pierdut şi războiul”, a adăugat Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.

”Le mulţumesc colegilor şi celor care au votat”
”Vreau să le mulţumesc tuturor românilor din ţară şi din afara graniţelor care au participat la vot. O prezenţă atât de mare îmi demonstrează că românilor le pasă de ţara noastră. Îmi doresc ca toţi cei care vor reprezenta România în PE, să fie cu toţii patrioţi şi să simţim cu adevărat că suntem trataţi cu respect. Le mulţumesc tuturor celor care au votat. Şi, le mulţumesc tuturor colegilor, care au demonstrat din nou că suntem o mare familie”, a spus deputatul Natalia Intotero, candidatul de pe locul 11 al PSD.

”Prezenţa masivă la vot, marele câştig”
”Este un semnal pe care românii l-au dat actualei guvernări, o guvernare bazată pe minciună şi pe incompetenţă. Românii au mai demonstrat că pot vota în număr cât mai mare şi acesta este cel mai mare câştig. Sper ca şi la viitoarele alegeri să fie o aşa prezenţă mare. Sunt sigur că după numărarea voturilor vom fi pe primul loc la nivel naţional. La nivelul judeţului Hunedoara mai avem de lucru. În Valea Jiului nu reuşim să transmitem un mesaj prin care să se înţeleagă că noi suntem soluţia şi pentru electoratul de acolo. A fost una dintre cele mai dinamice campanii, care nu a avut însă nici o legătură cu problematică europeană, ci mai degrabă cu situaţia internă. A generat foarte multă emoţie”, a declarat deputatul Lucian Heiuş, liderul liberalilor din judeţul Hunedoara.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Pantea Ion spune:

    Bradul si Valea Jiului trag in jos judetul. Se putea sa nu ne facem noi de cacao in tara ? Suntem Teleormanul Ardealului.

    Asa sa votati muistilor si la localele si parlamentarele de la anul.

    P.S. La prezidentiale puteti sa votati cu cine vreti, Iohannis va castiga un nou mandat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lansare de carte la Centrul Cultural din Deva

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită, marţi, 28 mai, 2019, la ora 17:00, în Amfiteatrul ”Liviu...

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva vă invită să parcurgeţi volumul Şarpele din Essex, de Sarah Perry, ce poartă semnătura...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Între datorie, carieră şi iubire (2)

Dacă ne-am lămurit cum stau lucrurile în ceea ce priveşte datoria, vă dau bineţe şi vă invit să vedem ce...

Închide